Lenka27

 

Rodičia často cítia povinnosť postarať sa o samostatné bývanie vlastných detí. Manželia Scheinotoví žili v staršom rodinnom dome, zatiaľ čo ich dcéra s rodinou obývala malý byt v paneláku. A keďže chceli dcére pomôcť, rozhodli sa postaviť si nový rodinný dom a existujúce bývanie dcére prenechať. Dopriali si tak zároveň možnosť konečne žiť presne podľa vlastných predstáv.

 

Kvôli svojmu časovému vyťaženiu ste sa rozhodli nechať si postaviť dom na kľúč. Podľa akých kritérií ste vyberali stavebnú spoločnosť?

Rozhodne sme stavbu nášho domu chceli zadať firme so silným finančným zázemím, transparentným hospodárením a dostatočnými skúsenosťami so zabezpečením stavby od začiatku až do konca. Dôležité boli pre nás aj profesionalita zamestnancov a flexibilita.

 

Kde ste spoločnosť, spĺňajúcu Vaše požiadavky, nakoniec našli ?

Ekonomické stavby s.r.o. sme našli na internete a po preštudovaní všetkých dostupných informácií sme usúdili, že majú najlepšie predpoklady na to, aby nám pomohli splniť náš sen o novom dome. Po prvom osobnom rokovaní sme získali istotu, že sme našli, čo sme hľadali. Orientácia na zákazníka a jeho potreby a priania patrí spolu s profesionálnym prístupom k základným vlastnostiam ich pracovníkov.

 

Lenka27 A

 

Vyberali ste podobu Vášho domu z katalógu typových projektov?

Od začiatku sme mali úplne jasnú predstavu, ako by mal náš dom vyzerať vrátane základných nákresov dispozícií a ďalších prvkov. Vyberali sme dom Lenka 27 a projektant Ekonomických stavieb následne naše požiadavky spracoval a výsledkom bol unikátny projekt spĺňajúci všetky naše predstavy.

 

Rozhodovali ste si sami aj o druhu použitých materiálov a jednotlivých položkách detailného rozpočtu?

O všetkom sme mali rámcovú predstavu, ktorú sme potom len korigovali prostredníctvom konzultácií s projektantom. Samozrejme sme často dali na radu odborníka s dlhoročnými skúsenosťami v odbore.

 

Navštevovali ste stavbu aj mimo plánované odovzdanie jednotlivých etáp?

Keďže sa stavalo v obci, v ktorej sme žili, nebol pre nás problém sledovať, ako dom rastie, takmer každodenne. Kontrolovali sme, či ide všetko podľa plánu a tiež sme sa veľmi tešili do nového. Máme z nášho nového domu veľkú radosť a rozhodne neľutujeme, že sme sa k takej veľkej zmene odhodlali.

 

bottom

Pin It