Blanka 51 Perspektiva 01

Presne takúto filozofiu razí spoločnosť Ekonomické stavby. Jej služby totiž nezahŕňajú iba katalóg s vyše 500 projektmi, spomedzi ktorých si vyberajú aj tí najnáročnejší klienti, ale aj množstvo programov, ktoré záujemcom uľahčia cestu k ich vysnívanému domovu.

 

V Ekonomických stavbách veľmi dobre vedia, že výber ideálneho domu je len jednou časťou skladačky, z ktorej si budúci vlastníci vystavajú svoje bývanie. Nemenej dôležitý je aj spôsob financovania. Spoločnosti záleží na tom, aby ich zákazníci boli po všetkých stránkach spokojní. Ľahkú orientáciu v množstve ponúk im umožňujú tzv. Programy Ekonomických stavieb, ktoré sa sústreďujú na riešenie určitého problému alebo životnej situácie záujemcu o bývanie. Navyše, programy je možné rôzne kombinovať a „ušiť“ si tak riešenie na mieru. Napríklad, program Pohodová stavba umožní pohodlné presťahovanie sa do nového domu. „Túto službu využívajú zákazníci, ktorí po presťahovaní sa do nového domu budú aktuálnu nehnuteľnosť predávať. Zásadnou výhodou tohto programu je (okrem iného) urýchlenie stavby domu. Na rozdiel od bežného spôsobu financovania, nebude plynulosť stavby závislá od jednotlivých platieb banky. „Pri využití programu Pohodová stavba garantujeme každému zákazníkovi dokončenie stavby domu do šiestich mesiacov od jej začatia,“ hovorí Aleš Urbánek, riaditeľ spoločnosti.

 

Dominik 37 Perspektiva

 

Flexibilné riešenia

V Ekonomických stavbách vytvorili aj program Nulová hotovosť, na základe ktorého si môžu i zákazníci bez úspor a pozemku postaviť svoj vysnívaný dom a namiesto prenájmu tak splácať vlastný majetok. „Postaviť dom zákazníkovi, ktorý má vlastnú hotovosť, je dobrá služba. Ale postaviť dom zákazníkovi bez úspor, je služba mimoriadnej hodnoty,“ zdôrazňuje riaditeľ spoločnosti. V rámci programu Chytrý nájom zasa platíte nájomné, ktoré je porovnateľné s nájmom v byte. Platením nájomného však zároveň umorujete cenu svojho domu. Rozdiel oproti bežnému nájmu je obrovský. V bežnom nájme 30 rokov platíte nájomné, no po tejto dobe paradoxne nevlastníte nič. Zaplatili ste majetok svojmu domácemu. Do dôchodku odchádzate bez majetku s pokračujúcou povinnosťou platiť nájomné. V Chytrom nájme je dom po 30 rokoch úplne zaplatený a patrí len vám. Do dôchodku tak odchádzate so značným majetkom v podobe svojej nehnuteľnosti a bez nákladov na bývanie, s výnimkou energií. Ekonomické stavby sa vždy snažili nájsť riešenia, ktoré umožňujú dosiahnuť vysoký štandard bývania aj mladým ľuďom a rodinám. Svedčí o tom aj program Mladá rodina, v ktorom sa koncentrujú výhody a skúsenosti viacerých programov. Nie je možné predpokladať, že mladá rodina stihla našetriť tridsať percent hodnoty domu, ako by to v ideálnom prípade banky vyžadovali. Nie je možné predpokladať, že väčšina mladých rodín disponuje vlastným pozemkom. Týmto predpokladom sa prispôsobuje aj financovanie v rámci tohto špeciálneho programu, ktoré prebieha s malou či žiadnou hotovosťou klienta. Úverom dokážu dokonca financovať aj celú kúpu pozemku. Podstatou je nízka splátka. „Využívame možnosť najdlhšej splatnosti úveru. Za svojich klientov sme garantom voči bankám, ktoré poskytujú úver. Nesieme časť zodpovednosti za svojich klientov, aby sme bankám znížili riziko úveru. Za tieto garancie potom klienti ES získavajú výrazne výhodnejší úver,“ vysvetľuje Aleš Urbánek.

 

Blanka 63 Kuchyna

 

Bývanie presne podľa vašich predstáv

Spôsobov, ako si vybrať ten správny dom, je niekoľko. Rozhodovať sa možno na základe dispozičného riešenia aj výšky mesačnej splátky. Hoci je ponuka domov nesmierne široká, vyvinutý systém filtrovania domov a kategórie v katalógu sú zárukou, že z veľkého množstva stavieb si hravo vyberie každý záujemca – či už túžite po jednopodlažnom minimalistickom bungalove alebo väčšom dvojpodlažnom rodinnom dome s klasickou sedlovou strechou. Spoločnosť vychádza v ústrety aj náročnejším klientom, a to ultramodernými projektmi stavieb ,na ktorých spolupracuje s nádejnými mladými architektmi. Na základe individuálnych požiadaviek zákazníkov sú firemní projektanti pripravení navrhnúť dom, ktorý bude zodpovedať požiadavkám budúcich majiteľov. Férový prístup k zákazníkovi sa prejavuje aj tým, že pôvodná cena nehnuteľnosti sa týmto zásahom zmení výlučne s ich písomným súhlasom. Takýto ústretový a lojálny prístup dokazuje, že Ekonomické stavby pristupujú k zákazníkom individuálne a snažia sa dokonca prekonať ich prvotné očakávania. Domy z produkcie spoločnosti sú pripravené na to, aby mohli byť plnohodnotne obývané od prvého dňa. Prostredníctvom kúpeľňového štúdia si zákazník môže vybrať vybavenie kúpeľne presne podľa svojho vkusu. To všetko, ba dokonca ešte viac, je zahrnuté v cene domu. Nevynímajúc základovú dosku či kvalitnú strešnú krytinu. Neobmedzené možnosti majú zákazníci aj pri výbere farby fasády či strešnej krytiny. Na internetovej stránke spoločnosti majú okrem bezplatného katalógu k dispozícii aj „swatch“ galériu s neobmedzenými možnosťami farebných kombinácií. Stačí sa rozhodnúť a vybrať si dom, ktorý vystihuje všetky ich potreby.

 

ekonomicke 300x200

 

Ekonomické stavby, s. r. o.,
Pohranická ulica 391, Štitáre,
tel.: 037 655 99 11, 
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
www.ekonomicke-stavby.sk

 

 

 

Pin It