casa ojala otvorene

Foto: Luca Miserocchi

Milánska architektka predstavila projekt Casa Ojalá: malý „domček“ s pohyblivými stenami a nádherným výhľadom.

 

Nachádzate sa priamo v srdci talianskej vinice. Pohyblivé steny na malom domčeku s veľkosťou 27 m2 vám umožňujú nastaviť si súkromie aj požadovaný výhľad podľa svojich požiadaviek.

 

casa ojala detail

Foto: Luca Miserocchi

 

Táto luxusná stavba obsahuje posteľ, vaňu, spoločenské priestory aj súkromnú strešnú terasu. Celý koncept pripomína do detailov prepracovanú loď z prvotriednych materiálov a so špičkovým remeselným spracovaním. Laná, drevo a sedenie pripomínajúce palubu sú ako vystrihnuté z románu Julesa Verna. To všetko je výsledok spolupráce architektky Beatrice Bonzanigo v spolupráci s Rosewood Castiglion del Bosco.

Nový trend v luxusnom cestovaní?


Casa Ojalá je k dispozícii na prenájom pre náročnejších cestovateľov a má ambíciu byť v tomto segmente novým trendom. „Má magickú polohu, na mieste, ktoré sa tiahne cez hrebeň kopcov ako mohutná zelená rieka a ponúka možnosť zažiť neopakovateľné emócie,“ tvrdia Massimo a Chiara Ferragamo, zakladatelia spoločnosti Rosewood Castiglion del Bosco.

 

casa ojala postel

Foto: Luca Miserocchi

 

V čom presne spočíva inovatívnosť tohto projektu? Jedným z pilierov je manuálny mechanizmus pohyblivých stien tejto luxusnej „kabíny“. Ten pozostáva z lán s rúčkami z príjemnej kože, remeníc a kľúk ako zo starých dobrodružných kníh. „Steny“ si tak návštevníci môžu rolovať a presúvať podľa vlastných predstáv. Spolu sa však v interiéri nachádza viac ako 1 000 riešení vytvárajúci jeden synchrónny mechanizmus ovládania a presúvania jeho zariadenia.

 

casa ojala sedenie interier

Foto: Luca Miserocchi

 

Panoramatický zážitok z okolia


Apartmán disponuje okrúhlou terasou s možnosťou panoramatického pohľadu na vinicu Capanna a zvlnené kopce na horizonte. Posteľ je výsuvná, dokonca aj toaleta. Nábytok sa objavuje a zasa s ľahkosťou podľa potreby mizne spod kvalitnej mahagónovej podlahy. Kryt umývadla sa zasa môže po zavesení stať zrkadlom. V Casa Ojalá nechýba dokonca ani krb na bioetanol. Zážitkom sa stáva kúpanie v samostatne stojacej vani na okraji terasy, na dotyk s okolitým pútavým toskánskym prostredím.

 

casa ojala vana

Foto: Luca Miserocchi

 

Autorský tím verí, že tento koncept dokáže vytvoriť nový spôsob „rozprávania príbehov“ pre cestovný ruch. „Od ochutnávok pod holým nebom až po najromantickejšie večere v úplnom súkromí – to všetko zažijete v novej dimenzii, ktorú vytvorila vášnivá cestovateľka Bonzanigo,“ uviedli. Casa Ojalá tak chce svojou netradičnou architektúrou rozšíriť ponuku hotelov obklopených prírodou, ktoré sú momentálne medzi klientmi veľmi žiadané.

 

casa ojala vyhlad 

Foto: Luca Miserocchi

 

Pin It