casa de silva spredu

Foto: Ganidu Balasuriya

 

Dom mladej rodiny mal spĺňať potreby majiteľov, a to vytvoriť doma relaxačnú atmosféru a dostatok súkromia, ktoré by im zároveň umožňovalo tráviť čo najviac času v exteriéri.

 

Tak sa zrodila myšlienka domu so súkromným, vnútorným dvorom. Vnútorné nádvorie domu tvorí pompézny objem s dvojnásobnou výškou, ktoré prepája jednotlivé časti domu v jednom zornom poli a ponúka rôzne pohľady na interiér. Nábytok a celkový dizajn priestoru plynule pokračuje smerom von a otvára sa do záhrady, v ktorej dotvára príjemnú atmosféru domova.

 

casa de silva

 

Foto: Ganidu Balasuriya

 

casa de silva

Foto: Ganidu Balasuriya

 

Priestranný interiér tvorí jeden veľký spoločný priestor určený pre bežné činnosti; spája jedáleň, kuchyňu a obývaciu izbu, ktoré sú navzájom prepojené a otvorené. Táto plocha je vizuálne a fyzicky prepojená so záhradou, čoho výsledkom je voľne plynúci priestor s ilúziou rozľahlej dispozičnej plochy bez deliacich obmedzení.

 

 casa de silva iconcast

 

Foto: Ganidu Balasuriya

 

Nadrozmerne javiace sa časti domu a neutrálne farby sú skombinované s prírodnými prvkami dreva a spoločne so všadeprítomnou vegetáciou vytvárajú ľahký, vzdušný a zdravý, biofilický obytný priestor. Intímnejšie miestnosti ako spálne a kúpeľne, sú umiestnené v uzatvorenej časti domu, aby bolo zaistené súkromie.

  

casa de silva casa de silva

 

Foto: Ganidu Balasuriya

 

Dom je z vonkajšej cesty chránený dvojvrstvovým plášťom s vonkajšou drevenou clonou a vnútorným sklom. Fasáda orientovaná na západ vďaka priečnej ventilácii znižuje teplo počas dňa. Fasádne prvky ako sú drevené lamely či pohľadový betón sa objavujú aj v interiéri, v ktorom sú decentne skombinované s premyslene zvoleným nábytkom a doplnkami. Utvárajú tak vyvážený obytný priestor, v ktorom sa interiérové prvky s nábytkom a všadeprítomnou vegetáciou harmonicky dopĺňajú.

 

casa de silva iconcast

 

casa de silva

 

casa de silva casa de silva casa de silva

Foto: Ganidu Balasuriya

 

Pin It