Home Influencer chodba

Foto: Bean Buro

 

Rodičia-influenceri s dvomi malými deťmi si priali zariadiť byt, ktorý by odzrkadľoval ich vášeň pre fashion blogovanie, trendy a zdravý životný štýl.

 

Architektonické štúdio Bean Buro, ktoré sídli v Hong Kongu, sa preto inšpirovalo tzv. „instagrammable“ estetikou a projekt tohto interiéru nazvali Home Influencer. Keďže ide o dynamickú mladú rodinu, ktorá žije na pulze najnovších trendov, rozhodli sa siahnuť po prírodných a jednoduchých materiáloch s minimalistickým nádychom a jemnou textúrou. V každej miestnosti tak vytvorili „biele“ pozadie ideálne pre blogerské aktivity rodičov.

 

Home Influencer vchod

Vstupné priestory sú inšpirované tradičným japonským genkan vchodom. Foto: Bean Buro

 

Genkan: tradičný japonský vchod

Hneď po otvorení dvier do bytu zaujme vstupná chodbička, inšpirovaná tradičným japonským genkan vchodom (kombináciou vstupného priestoru a rohožky, ktorý slúži primárne na odloženie obuvi). Architekti z Bean Buro ho ohraničili drevenými lamelami, ktoré majú za úlohu vytvoriť príjemné prostredie na zastavenie a spomalenie sa; na vyzutie obuvi na kamennej podlahe predtým, ako hosť vstúpi na príjemnejšiu, mäkšiu drevenú podlahu pokrývajúcu obytné priestory.

 

Home Influencer jedalen

Vstavaná lavica je určená najmä pre deti. Foto: Bean Buro

 

Praktické úložné priestory

Drevené lamely oddeľujú vchod od mimimalistickej jedálne s jednoduchým závesným svietidlom, dreveným stolom a vstavanou lavicou. Pri jej voľbe autori interiéru mysleli najmä na malé deti, pre ktoré je to ideálna plocha, na ktorej môžu sedieť vedľa seba a komunikovať spolu. Jedáleň ohraničujú opäť jednoduché, biele úložné priestory siahajúce od zeme až po strop, ktoré sú pre rozrastajúcu sa rodinu dôležitým praktickým prvkom.

Zasúvacia priečka spojí detskú izbu s chodbou

Sadrokartónový znížený strop v chodbe dopĺňa oblá drevená zárubňa, cez ktorú sa obyvatelia bytu dostanú do izieb – ako inak, vzdušných a bielych. Platí to aj v prípade detskej izby, ktorá tvorí „biele plátno“ pre flexibilný nábytok. Túto miestnosť architekti vybavili zasúvacou priečkou, ktorá podľa potreby dokáže zväčšiť plochu izby až do chodby a využiť tak „mŕtvy“ priestor v byte.

 

Home Influencer detska zavreta

 

Priečka medzi detskou izbou a chodbou sa dá podľa potreby zatiahnuť...

 

Home Influencer detska otvorena

...alebo, naopak, otvoriť. Foto: Bean Buro

 

Oceňované štúdio Bean Buro vytvorilo pre túto trendovú rodinu ideálny priestor nielen pre ich online aktivity, ale aj pre rodinné fungovanie a trávenie spoločného času.

Pin It