MILT PRADIAREN sklenene priecky

Foto: MILT

 

Interiérové deliace steny vo väčších priestoroch sú predovšetkým praktické. Vďaka neustálemu vývoju a pátraniu po nových možnostiach však môžu vyzerať dizajnovo, môžu byť okrem skla vyplnené napríklad drevom, metalickými materiálmi alebo napríklad aj machom. Zároveň sa starajú o správnu akustiku, keďže vďaka svojej nepriezvučnosti dokážu eliminovať rušivé vplyvy z okolia.

 

Trh v oblasti interiérového dizajnu ponúka stále nové a nové nápady, vylepšenia, inšpiratívne zmeny. Túto filozofiu a snahu o čo najväčšiu originalitu prináša aj spoločnosť MILT, ktorá v spolupráci s poprednými architektmi vniesla do mnohých realizácií atypické riešenia. Ich presklené interiérové priečky dokážu skombinovať sklo, rôzne druhy lamino dosiek, či dýh až po prírodné materiály, akým je napríklad aj mach.

Deliace priečky, ktoré spájajú

Jednotlivé moduly deliacich priečok Miltech sú napojené vertikálnym hliníkovým stĺpikom. Práve tento systém umožňuje spomínanú kombináciu rôznych povrchov. Navyše, ak sa klient v budúcnosti rozhodne pre zmenu, nie je to žiaden problém. Dispozícia miestnosti sa tak ľahko a rýchlo dokáže prispôsobiť aktuálnym požiadavkám. Presklené moduly je tiež možné kedykoľvek nahradiť plnými výplňami. Tieto charakteristiky rozväzujú ruky architektom a interiérovým dizajnérom, ktorí sú aj pre samotného výrobcu inšpiráciou, kam sa ešte v tomto smere dá posunúť.

Sklenené steny architekti povyšujú na dizajnové kusy

Prestaviteľné deliace steny MilTech umožňujú rýchlo a jednoducho rozdeliť alebo zväčšiť akýkoľvek priestor. Zaujímavý dizajn dosiahnete použitím oblúkového nadpražia. Do rustikálnych interiérov sa skvele hodia prvky v podobe plných pásov či falošných nitov. „Neustále hľadáme nevšedné a unikátne nápady talentovaných architektov, pretože iba architekt dokáže z jednoduchých materiálov vytvoriť nadčasový a absolútne jedinečný dizajn,“ hovorí Věra Novotná zo spoločnosti MILT. „Preto nás veľmi teší, keď z takejto spolupráce vznikajú naozaj výnimočné projekty s atypickým dizajnom. Ide napríklad o spojenie skla, hliníka, dreva či zelene,“ približuje V. Novotná. 

Microsoft Slovakia s atypickými predeľovacími priečkami uspel v súťaži Office roka

Jednou z hrdých vlajkových lodí, na ktorých bol použitý tento systém predeľovacích systémov, sú bratislavské kancelárie spoločnosti Microsoft. Tie sa stali víťazom v súťaži Office roka 2020 v kategórii Inovatívna kancelária. Pod tento vydarený výsledok sa podpísali talentovaní Rules architekti, ktorí navrhli unikátny dizajn deliacich priečok. Čo architekti nakreslili, to MILT zrealizoval. A hoci išlo o výzvu, konečný efekt dopadol na výbornú.

 

MILT PRADIAREN microsoft deliace priecky

Realizácia spoločnosti MILT v kaneláriách firmy Microsoft v Bratislave. Foto: Soňa Sadloňová

 

„Rozľahlé priestory sme tu rozdelili prestaviteľnými deliacimi stenami MilTech v tvare oblúka, ktoré sú charakteristické napojením jednotlivých modulov vertikálnym hliníkovým stĺpikom. Podľa unikátneho atypického projektu tak vznikol luxusný interiér, vynikajúci nielen množstvom svetla, ale tiež svojou variabilitou,“ vysvetľuje Věra Novotná. Jednotlivé priečky sa dajú preskladať podľa aktuálnej situácie a potrieb klienta. A tak nielen výnimočne vyzerajú, ale sú zároveň aj vysoko funkčné a praktické.

 

MILT PRADIAREN microsoft deliace priecky

Foto: Soňa Sadloňová

Resco

Atypické riešenia sa vďaka novému systému deliacich priečok uplatnili aj v sídle spoločnosti resco.net v Bratislave. Priestory oddeľujú elegantným a rafinovaným spôsobom. Zatiaľ čo nežiadúci hluk ostáva za ich stenami, vizuálne poskytujú nerušený prehľad nielen o dianí naokolo, ale vďaka dizajnovému farebnému prevedeniu zároveň definujú zaujímavé predely v interiéri.

 

MILT resco predelovacie priecky

Foto: MILT

 

Architekti zo štúdia Archholiks v spolupráci s MIMO architektmi siahli po neobyčajnej kombinácii zelenej a ružovej. „Koncepcia realizovaných administratívnych priestorov odráža "ducha" miesta v novovznikajúcom "down town" v Bratislave, v ktorom je situovaný celý polyfunkčný objekt Nivy Tower,“ hodnotia koncepciu architekti z Archholiks.

 

MILT Resco sklenene systemy

Foto: MILT

 

Interiér kancelárií odkazuje na objekty nachádzajúce sa v okolí. Na dvoch podlažiach návštevník postupne prechádza cez Káblovku, Gumónku, Klingerku či Cvernovku. Do tejto koncepcie skvele zapadli aj rustikálne prvky z dielne spoločnosti MILT v podobe atypického delenia.

 

MILT Resco sklenene systemy

 

Foto: MILT

 

MILT Resco sklenene systemy

Foto: MILT

 

Machové steny sú estetickým aj praktickým prvkom

Ďalším projektom, pri ktorom sa spojil nápad architektov a inovatívnosť MILT-u, sa nachádza v českých Svitavkách. Ide o sídlo spoločnosti MP Elektronik Technologie. Tá si vo svojich priestoroch priala skombinovať nestarnúci hliník, teplé drevo a svetlozelený mach. Návrhu sa tentokrát zhostili architekti z Ateliéru Nolimits . V spolupráci s MILT-om priečky doplnili takmer štvormetrovými machovými stenami GreenBo.

 

MILT priecky sklenene systemy

Foto: MILT

 

Kto povedal, že deliace priečky musia byť nenápadné a nemôžu byť jedným z nosných prvkov interiéru? „Celý projekt v Svitavkách realizovala firma Premier Interiors CZ a vznikol tým interiér nielen vysoko moderný a praktický, ale aj útulný,“ dodáva Věra Novotná z MILT-u. Tieto firemné priestory sú dôkazom, že pátranie po neobyčajných a dizajnových riešeniach sa týmto odborníkom na deliace priečky naozaj vyplatilo.

 

MILT GreenBo machove steny

Foto: MILT

 

Vývojové centrum pre netradičné požiadavky na deliace priečky

Ak teda potrebujete elegantné a funkčné riešenie pre predelenie vášho interiéru, sklenené predeľovacie steny MILT budú ideálnou voľbou. Dodajú mu pocit vzdušnosti a ľahkosti a môžete sa spoľahnúť aj na ich kvalitné a precízne spracovanie. Jednotlivé moduly sa dajú ľahko zameniť a vytvoriť tak nový a originálny dizajn. K dispozícii máte rôzne kombinácie presklenia a plných výplní, rámové s hliníkovými profilmi alebo bezrámové sklenené steny. Tie MILT dokonca ako jediné firma vie zapustiť do obvodových stien a zároveň do podlahy. Praktické odhlučnenie miestností je samozrejmosťou.

Veľkou výhodou firmy MILT je jej kreatívne a spoľahlivé vývojové centrum. Práve vývojári stoja za zdokonaľovaním produktov a vedia pripraviť návrh aj pre netradičné požiadavky a atypické projekty. Akýkoľvek návrh alebo idea nájdu svoje riešenie – stačí sa obrátiť na odborníkov zo spoločnosti MILT:

www.milt.sk

Pin It