canning street australia obyvacka

Foto: Eve Wilson

 

Hoci má dom v austrálskom Melbourne aj s poschodím len 110 m2, vďaka dômyselným riešeniam poskytuje príjemné a plnohodnotné bývanie pre rodinu s dôrazom na pokoj a jednoduchosť.

 

Rodinný dom na Canning Street je príkladom dizajnového bývania bez monumentálnych architektonických gest. Dokazuje, ako sa dá efektívne a zároveň esteticky bývať aj na malej ploche. Foomann Architects vytvorili jednoduché, ale pútavé priestory naplnené svetlom, ktoré do interiéru preniká cez vysokú sklenenú fasádu.

 

canning street australia vychod

Foto: Eve Wilson

 

Zaoblený strop pre priestorový zážitok
Dispozične sa na prízemí nachádzajú detské izby, zatiaľ čo priestor pre rodičov je vyhradený na poschodí. V dlhej a úzkej časti domu je umiestnená jedáleň a salónik.

 

canning street australia kuchyna


Foto: Eve Wilson

 

Jedným z výrazných dizajnových prvkov je zaoblený strop, ktorý prechádza z obývačky do kuchyne a vytvára pri prechádzaní týmto priestorom rôzne zaujímavé uhly pohľadu.

 

canning street australia police

Foto: Eve Wilson

 

Jasnosť a priamosť interiéru podčiarkujú drevené stĺpy a rám pri východe z obývačky do záhrady. Gramofón, televízor, krb – všetko má svoje jasné miesto udávajúce rytmus života rodiny.

Zjednotené a funkčné

Vzdušnosť interiéru znásobujú svetlé, neutrálne farby, ktoré dominujú takmer celému zariadeniu.

 

canning street australia spalna

Foto: Eve Wilson

 

canning street australia kupelna

Foto: Eve Wilson

 

Tento jednoduchý, ale praktický koncept domu dokazuje, že aj na malom priestore sa dá vytvoriť výnimočné bývanie so všetkým zázemím pre rodinu. Hlavnými piliermi sú vizuálna jednota, maximálna funkčnosť a rôzne priestorové zážitky.   

Pin It