loft boston co g oknaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Bostonská kancelária CO-G navrhla interiér, ktorý je hravý, príjemný a založený na originálnom rozdelení priestorov.

 

Na začiatku bolo jedno schátrané štúdio, ktoré sa dostalo do rúk architektom Elle Gerdeman a Kylovi Coburnovi. Práve Elle Gerdeman stojí na čele ateliéru CO-G v americkom Bostone. Ten má za cieľ prinášať architektúru, ktorá je klasická, ale zároveň nezvyčajná. Preto sa neboja experimentovať, skúšať a posúvať hranice. To sa im podarilo aj v prípade projektu s názvom Porter Loft.

Originálne oddelenie priestorov

Miesto, v ktorom sa má nenútene prelievať práca a súkromný život, efektívne oddeľuje polykarbonátová mobilná stena. Nachádza sa medzi spálňou a obývacou časťou a okrem zaistenia súkromia jej prevedenie poskytuje aj prestupovanie svetla z veľkých obývačkových okien. Pri otvorení tejto priečky sa zároveň vytvorí predelenie smerom ku kuchynskej časti.

 

loft boston co g spalnaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

loft boston co g polykarbonatSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

loft boston co g kuchynaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Ďalším výnimočným riešením je zakrivená línia, ktorú vytvára ľanový záves za jednoduchou sedacou súpravou. Po odtiahnutí závesu sa zrazu vynorí príjemný pracovný priestor, malá domáca kancelária. Za závesom má pracujúci človek dostatok možností sa sústrediť vo vlastnom kúsku priestoru bez toho, aby ho ovplyvňovalo dianie vo zvyšku loftu.

 

loft boston co g obyvackaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

loft boston co g pracovana SamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Netradičný „obraz“ a lavica z preglejky

V obývačke ešte rozhodne stojí za pozornosť veľká tabuľa z leštenej nehrdzavejúcej ocele. Jej zvlnený povrch vytvára neustále živý, dynamicky sa meniaci obraz či odraz. Takéto riešenie pravdepodobne nie je pre každého, ale do Porter Loftu sa dokonale hodí. Nadväzuje totiž na viaceré oblé prvky a netradičné prevedenia. Podľa opisu architektov je celý priestor „snový“ – táto reflexná tabuľa dojmu výrazne napomáha.

 

loft boston co g odrazSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Výborné miesto na relax alebo kratší pracovný čas vytvára aj lavica vyrobená na mieru z extrudovanej preglejky. Je umiestnená pozdĺž celej šírky okien a poskytuje zároveň panoramatický výhľad na okolie.

 

loft boston co g lavicaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Experiment s materiálmi aj vyhotovením

Materiálovo bohatý interiér dopĺňa monolitická mramorová kuchynská linka. Farebnosťou presne korešponduje so zvyškom loftu v neutrálnych, prevažne bielych a šedých tónoch. Zaujímavým akcentom sú veľké drevené úchytky a minimalistické svietidlá.

 

loft boston co g linkaSamBalukonis

Foto: Sam Balukonis

 

Celý tento byt je, tak ako zameranie ateliéru CO-G, jedným veľkým skúmaním súčasnosti, prostredníctvom materiálov, experimentom s metodológiou a rôznymi postupmi, ktoré však vo výsledku vytvárajú mimoriadne harmonický výsledok.

 

loft boston co g plan

Zdroj: www.co-g-co

Pin It