duet apartman nestspace chodba

Foto: Hey!Cheese

 

Dizajnérske štúdio NestSpace predstavilo svoj projekt malého taiwanského bytu, ktorý sofistikovane zariadený tak, aby poskytol dostatok priestoru na život.

 

Dizajnéri Jun-Cheng Yeh and Chun-Ting Yeh navyše dokázali úplne plynule prepojiť staré prvky s novými, teda reinterpretovať tradičnú taiwanskú architektúru do súčasnej podoby. Výsledkom je svetlý, vzdušný interiér s dostatkom úložného priestoru a zaujímavými riešeniami.

 

duet apartman nestspace balkon

Foto: Hey!Cheese

 

Využitie priestoru smerom nahor

Jedným z lajtmotívov prestavby tohto apartmánu bola snaha o prirodzený výsledok, neprehnať to so vzormi či symbolmi. Preto voľba padla na príjemné, prirodozené farebné tóny a oblé línie, ktoré priestor zútulňujú a opticky zväčšujú.

 

duet apartman nestspace kuchyna

Foto: Hey!Cheese

 

Dizajnéri pracovali s vertikálnym rozšírením priestoru. Znamená to, že byt sa otvára smerom nahor: do stropu je šikovne aplikovaný skrytý úložný priestor, ľahko dostupný schodmi. Rovné čiary, rohy alebo oblúky majú svoj význam a nadväzujú na tradičné taiwanské architektonické prvky.

 

duet apartman nestspace ulozne priestory

Foto: Hey!Cheese

 

Logický a plynulý pôdorys

Pri pohľade na strop v obývačke zaujme v takých malých priestoroch aj nečakaný prvok: oblúkové vzory, ktoré odkazujú na strechy bungalovov a vôbec miestnosti neuberajú na pocite priestrannosti.

 

duet apartman nestspace interier

Foto: Hey!Cheese

 

duet apartman nestspace schody

Foto: Hey!Cheese

 

Práve vertikálne rozšírenie priestorov a logické a praktické usporiadanie tvoria základ tohto apartmánu. Majitelia môžu plynule prechádzať cez jednotlivé zóny. V spoločných priestoroch je vytvorená prirodzená cirkulácia svetla a prúdenia vzduchu. Jednotlivé miestnosti sú rozdelené intuitívne a vzájomne na seba nadväzujú.

 

duet apartman nestspace

Foto: Hey!Cheese

 

Pin It