casa landete uvodna

Foto: Maria Mira

 

Interiér s rozlohou 136 m2 je príkladom toho, ako sa dá v historickej štvrti vytvoriť útulná atmosféra s moderným nádychom.

 

Architekti z Destudio Arquitectura sa na tento dom v prestížnej štvrti Valencie Eixample pozerali ako na čisté plátno. Chceli, aby každá z izieb vyžarovala harmóniu a eleganciu, ale zároveň mala súčasný charakter. Zároveň sa im podarilo spojiť staré s novým: rešpektovať ducha okolitej historickej štvrti, ale postaviť bývanie v Casa Landete na štandardoch 21. storočia.

Rekonštrukcia stropov

Jedným z najzaujímavejších prvkov tohto domu sú stropy. Architekti zvolili ich rekonštrukciu s viacerými modernými prvkami: týka sa to najmä obývacej a jedálenskej časti domu. Stropy tak odkazujú na historický charakter budovy a tvoria jednotnú líniu celým domom. Aby bola zachovaná istá kontinuita, vo vstupnej hale strop v rámci rekonštrukcie obložili prírodným drevom.  

 

 

destudio arquitectura house casa landete strop destudio arquitectura house casa landete strop

Foto: Maria Mira

 

Kuchyni dominuje nosník z pohľadového betónu. Architekti sa ho snažili prirodzene začleniť do priestoru a prišli s originálnym riešením: navrhli stôl, ktorý sa vnára do tohto nosníka, podopretý dreveným podstavcom.

 

 

destudio arquitectura house casa landete stol destudio arquitectura house casa landete stol

Foto: Maria Mira

 

  

Kuchyňu od jedálenskej a obývacej časti oddeľujú posuvné sklenené dvere s výrazným rámovaním z čierneho hliníka. Oblúky v hornej časti nenápadne odkazujú na klasickú estetiku. Zároveň je vďaka nim táto časť interiéru presvetlená prirodzeným svetlom.  

 

destudio arquitectura house casa landete dvere

Foto: Maria Mira

 

Plynové horáky na sporáku sú integrované do pracovnej dosky, čo pôsobí prirodzene, minimalisticky a nenarúša estetiku okolitých priestorov.

 

destudio arquitectura house casa landete obyvacka

Foto: Maria Mira

 

 

Efektný mikrocement

Hlavná spálňa je vybavená samostatnou kúpeľňou. Medzi jej prednosti a originálne prvky patria nočné stolíky vstavané priamo do čela postele. Stena, na ktorej je umiestnené čelo postele, je pokrytá mikrocementovou stierkou. Tento materiál architekti využili aj v priľahlej kúpeľni.

 

 

destudio arquitectura house casa landete spalna destudio arquitectura house casa landete kupelna

Foto: Maria Mira

 

Renováciu Casa Landete navrhli v palete príjemných, teplých a neutrálnych tónov. Útulnosť interiéru dodáva drevená podlaha v kombinácii s bielym či béžovým nádychom nábytku. Minimalistický a nenútený dizajn sa v tomto prípade stáva vhodným pozadím pre vyzdvihnutie cenných, historických častí domu. Tie reprezentujú najmä stropy odkazujúce na charakter štvrte, do ktorej je Casa Landete zasadená.  

 

destudio arquitectura house casa landete destudio arquitectura house casa landete destudio arquitectura house casa landete 8

Foto: Maria Mira

 

 

Pin It