Aké posteľné prádlo bude najmenšie deti baviť?Dostať malé deti do postele je niekedy priam nadľudský výkon. Napriek celodennému hraniu, behaniu, skákaniu a iných aktivít sú deti večer čulé a spaniu sa vyhýbajú. Ako docieliť, aby sa do postele tešili a išli spať bez odvrávania? Vyskúšajte zmeniť nudné, jednofarebné prádlo za detsky príťažlivé. Aké posteľné prádlo bude najmenšie deti naozaj baviť a budú ho zbožňovať?

Detské posteľné prádlo – aby sa dieťa cítilo pohodlne

Preferencie detí sa menia s vekom, ale všetci škôlkari milujú posteľné prádlo s veselými motívmi. Pozor na to, že malé bábätká by nemali spávať s vankúšikom pod hlavou a vhodné nie sú ani prikrývky. Vankúšiky narúšajú správny vývoj chrbátika a s prikrývkou dochádza k nehodám. Dieťa si môže prikrývku hodiť na hlavu alebo ju dokonca okolo hlavy omotať. Lôžkoviny a prádlo budete potrebovať pre deti približne od jedného roku.

Materiál detského posteľného prádla

Pri výbere posteľného prádla prihliadajte na to, aby sa dieťa cítilo pohodlne. Pohodlie znamená, že sa v posteli nebude potiť a v zime mu nebude chladno. Ideálnym materiálom pre detské posteľné prádlo sú bavlnené návliečky na vankúše a paplóny. Bavlnené prádlo je príjemné na dotyk, hebké, dobre saje vlhkosť a dá sa prať pri vyšších teplotách. Vďaka praniu pri vysokých teplotách budete mať istotu, že dieťa spí v hygienicky neškodnom prostredí. Na leto kúpte bavlnené prádlo s menšou gramážou t.j. tenšie a v zime doprajte dieťaťu príjemné teplo vďaka hrubšiemu prádlu. Zapínanie posteľnej bielizne pre deti býva na cvočky alebo na zips. Vyhnite sa prádlu s gombíkmi, ktoré by mohli dieťa pri spaní tlačiť.

Veľkosť detského posteľného prádla

Detské posteľné prádlo sa dá kúpiť jednotlivo, zvlášť na vankúšik a zvlášť na paplóny. Súpravy sú cenovo výhodné a praktické aj z hľadiska časovej úspory pri výbere prádla. Do menších detských postieľok sa vyrábajú komplety s veľkosťou vankúša 50 x 60 cm a paplóna 100 x 135 cm. Pre deti, ktoré už spia na váľande sú určené návliečky na vankúše s rozmermi 70 x 80 cm a na paplón s rozmermi 160 × 200 cm. Najskôr overte veľkosť lôžkovín a následne vyberte adekvátnu veľkosť prádla.

Detské posteľné prádlo – aby sa dieťa tešilo do postele

Docieliť stav, aby sa deti do postele tešili nie je zložité. Deti potešíte a do postele rýchlo dostanete vďaka detskému prádlu zo Sinsay. https://www.sinsay.com/sk/sk/. Farebne príťažlivé, na dotyk príjemné a po ľahnutí extrémne pohodlné posteľné prádlo pre deti sa predáva v dizajne pre chlapcov i dievčatká. Veselé farby a pozitívne motívy sú lákadlom pre deti v každom veku. Chlapci dávajú prednosť posteľnému prádlu s obrázkami autíčok, vláčikov a dinosaurov. Dievčatá majú rady prírodné motívy ako kvetinky, ovocie a zvieratká.

Malé, veľké detaily – doplnky do detskej postele

Okrem posteľného prádla budú pre deti priam magnetom dekoratívne vankúšiky a hračky. Hebučké plyšáky v tvare zvieratiek alebo obľúbených rozprávkových postavičiek vám zaručia, že sa deti budú do postele tešiť každý večer. Detské vankúše sú prispôsobené ergonómii najmenších a zároveň ich vzhľadovo priťahujú. Niektoré ozdobné vankúše slúžia nielen na oddych, ale dá sa s nimi aj hrať. Vankúš v tvare veľryby či motýlika deti objímajú a prihovárajú sa im. S takýmto vankúšikom sa im bude sladko spať. Kúpili ste nudné vankúše? Nič sa nedeje. Doprajte im nový šat v podobe pestrofarebnej návlečky s motívom dúhy alebo slniečka so strapcami.

Pin It