french interior design rules abkasha 1501513327

Francúzi sú známi nielen svojim sofistikovaným štýlom, ale aj vkusom v interiérovom dizajne. Ktorých pravidiel sa držia pri zariaďovaní či dekorovaní svojich domovov a čo by sme sa mohli od nich naučiť aj my?

Rešpektujte históriu

Či už bývate v mestskom byte alebo v dome na vidieku, vždy sa snažte zachovať pôvodné hodnoty, ktoré so sebou stavba nesie. Jej históriu nezakrývajte, práve naopak- nechajte ju vyniknúť.

 

Recyklujte

Tie najkrajšie kúsky nájdete nielen v dizajnérskych showroomoch či na aukciách, ale práve v starožitníctvach či v second-handoch. Získate tak unikátne kúsky s vlastným príbehom. Pokiaľ sa však pokladáte za zručného majstra, pokojne zrenovujte staré drevené kúsky a vdýchnite im nový život.

 

Antidekorovanie

Eklektizmus je typický pre francúzsky prístup pri zariaďovaní. Ide o to, aby interiér nepôsobil strojene, ale uvoľnene a príjemne. Aj napriek tomu, že výber doplnkov a nábytok je premyslený do najmenších detailov, vytvára dojem osobitého prístupu a štýlu majiteľa.

 

Výrazné farby

Aj napriek tomu, že sú Francúzi známi svojou záľubou v čistých, takmer úplne bielych interiéroch, práve farebnými doplnkami či akcentmi balansujú kontrast medzi starým a novým. Vôbec sa teda nemusíte báť aj výraznejších tónov.

 

Bez trendov

Francúzi nedôverujú trendom a radšej stavia na ikonické, klasické kúsky, ktoré nikdy nevýjdu z módy. Sústreďte sa preto na výber takých doplnkov aj nábytku, s ktorými si viete predstaviť stráviť zvyšok života.

Pin It