3. 1. 2018

Luxus je definovaný jednoduchosťou, tvrdia tvorcovia dizajnového modulu, s ktorým chcú urobiť revolúciu v bývaní. Neveľký príbytok ponúka vysoký štandard pre bývanie alebo rekreáciu. Ekologický objekt môže stáť kdekoľvek na svete. Jeho majiteľom tak dáva slobodu a nezávislosť. Hodnoty, ktorá sú také dôležité v dnešnom svete.

coodo36 prototype1 

Keď zakladateľ spoločnosti, ktorá s myšlienkou modulárneho bývania Coodo prišla, Mark Dare Schmiedel, staval v Berlíne svoj vlastný dom, veľa premýšľal o tom, ako má vyzerať dom budúcnosti. Priestor na bývanie, ktorý vyhovuje mladej generácii, ktorá chce svet poznávať a užívať si ho, nie je spätá s jediným miestom, ale napriek tomu si chce užívať funkčné a dizajnové bývanie. "Prečo nevytvoriť nový obytný priestor, ktorý spája a spĺňa túžbu našej modernej spoločnosti - slobodu, nezávislosť a flexibilitu v jednom?" premýšľal. Odvtedy Mark vášnivo pracuje na svojej vízii priniesť nový pohľad na to, ako žijeme, pracujeme a cestujeme.

Spolu s tímom podobne orientovaných ľudí navrhli mobilné a inteligentné moduly. Coodo možno umiestniť a používať kdekoľvek na svete: v lese, pri lyžiarskom svahu, na pláži, na vode, či uprostred mestskej výstavby. Modul rôzneho štandardu umožňuje bývať rýchlo. Dizajnové domy s oblými hranami sa dajú nainštalovať s minimálnymi požiadavkami na miesto a prostredie.

1 Coodo 64 UP New Design bedroom

Coodo dbá na environmentálne štandardy, dbá na výber materiálov, ich recyklovateľnosť, ako aj ekologickú likvidáciu a trvanlivosť. "Chceme dokázať, že vysoké ekologické a udržateľné štandardy nie sú v protiklade k rovnako vysokým štandardom pre dizajn a pohodlie, ale môžu pracovať v harmónii s inováciami, " hovorí Schmiedel.

Modul otvára rôzne možnosti pre aplikácie. Ako priestor pre podnikateľské riešenia, ako aj exkluzívny záhradný salónik, inovatívny showroom, alebo luxusné víkendové sídlo. Na výber je konštrukcia z hliníka alebo z dreva. Ak je jedno poschodie málo, dá sa prirobiť ešte jedno. Prvé sériovo vyrábané Coodo nainštalovali vo Švajčiarsku pred dvoma rokmi. Slúži zamestnancom národnej kontroly letovej prevádzky ako priestor pre relax a príležitostné stretnutia.

4 Coodo 64 UP New Design kitchen

6 Coodo 64 UP New Design living room

7 Coodo 64 UP New Design terrace

alps coodo 160 up pergola

coodo18

coodo24

coodo36 interior1

coodo36 prototype2

coodo64 Bielefeld2

coodo64 Bielefeld night

Coodo resort Ontario

Coodo sleepcoodo lagoon

Toronto render

LTG 031

LTG 036

LTG 037

LTG 038

text: bk
foto: LTG Lofts

Pin It