29. 3. 2018

Výstavisko Agrokomplex sa stalo tento rok miestom slovenskej premiéry noviniek viacerých svetových značiek, ktoré má vo svojom portfóliu firma ZENO. Nechýbali medzi nimi luxusná sedačka, sviečky v ručne brúsených vázach či jedinečné stoličky.

zeno rolf benz pohovka mera

Čo robí nemeckú značku ROLF BENZ takou špeciálnou a úspešnou? Je to spojenie komfortu sedenia, dôkladne vyberaných materiálov a dizajnu. Počas výstavy Nábytok a bývanie mala svoju premiéru novinka tejto značky, pohovka MERA. „MERA je najhorúcejšou záležitosťou od firmy ROLF BENZ. Jej polohovateľný koncept postavený na už overenom koncepte je tentokrát zaoblený do iných tvarov a poskytuje veľmi pohodlné a variabilné sedenie pre tých, ktorí majú radi zmenu,“ predstavil nám ju Martin Ondrejička zo showroomu ZENO. Zaujímavými detailmi pohovky sú mimoriadne vysoká opierka chrbta, opierka na nohy, ktorú možno zdvihnúť do výšky sedacej časti a opierky rúk na bokoch, ktoré sa dajú úplne sklopiť a poskytujú tak nové možnosti.

V expozícii predajcu prémiového nábytku nechýbali ani produkty talianskej rodinnej firmy Porada (napríklad vešiak Flamingo), ktorá sa podľa M. Ondrejičku začína doťahovať na absolútnu ligu v rámci nábytkárstva. „Rodinný podnik je v Taliansku stále pojem, rodina si zakladá na svojom mene. Keď máme nejakú otázku, voláme priamo majiteľovi, aj keď firma má okolo 400 zamestnancov,“ pochválil spoluprácu s rodinou Allievi. Úplnou novinkou firmy ZENO boli sviečky v ručne brúsených nádobách od belgického výrobcu. Po vyhorení sviečky vám tak zostane luxusná váza. Sviečky sú navyše prírodné, z minerálnych voskov a bez obsahu parafínu.

zeno sviecky

Svoju slovenskú premiéru mala v Nitre aj stolička Lui od TEAM7, z dielne dizajnéra Jacoba Strobela, na ktorú majú od klientov zatiaľ veľmi dobrú odozvu. Na výstave ste si ju mohli obzrieť v koži. Rovnako sa vyrába v látke, aj keď zatiaľ v obmedzenej ponuke. Stolička zaujala drevenou podnožou, ktorá je momentálne obľúbeným prvkom dizajnérov. „Vidíme veľkú renesancia dubu, aj keď orech nikdy neustúpil a stále je vnímaný ako najluxusnejšia európska drevina. Najmä talianski producenti nevedia prijať dub,“ prezradil M. Ondrejička. Z ďalších trendov na rok 2018 nás upozornil ešte na tmavý mramor či žulu, ktoré budú tento rok veľmi módne a zhodli sa na nich všetci veľkí hráči v oblasti nábytkárskeho dizajnu.

team7 lui stolička

text: redakcia
foto: redakcia, TEAM7

Pin It