Mobilný telefón je dnes samozrejmosťou. Vystriedal pevnú linku. Podobný trend je zrejmý u elektroinštalácie. Elektrické rozvody sú doplnené zbernicovým káblom alebo sa dáta prenášajú bezdrôtovo bez nutnosti rekonštrukcie. Vypínače sú rozšírené o možnosť ovládania, monitorovanie a automatizáciu systémov v dome. Z domu sa stáva tzv. Šikovný dom, ktorého základom je inteligentná elektroinštalácia.

 

Spoločnosť HDL Automation s.r.o. dodáva systémy automatizácie budov, ktoré riadia osvetlenie, vykurovanie, tienenie, zabezpečenia a ďalšie funkcie domu. Posun vo vývoji nastáva predovšetkým v dizajne a technológiách vypínačov či aplikáciách pre vzdialené ovládanie. Pozrite si najnovšie ovládacie prvky.

 

automatizacia budov casopis sab stavebnictvo byvanie

 

 

Domov by mal byť miestom, kde sa výrazne prejaví osobnosť jednotlivcov. Voľbou materiálu, farieb, ikon, gravírovanie a podsvietenie tlačidiel, čiel panelu, obrázkov na LCD displej vytvárate vlastný vzhľad ovládacích prvkov, ktoré ladia s vašou predstavou účelné a útulné domácnosti.

 

 

Tlačidlové

Množstvo ovládaných prvkov jedným ovládačom možno zvýšiť nielen väčším počtom tlačidiel, ale aj spôsobom stlačení tlačidla, ktoré rozlíši krátky a dlhé stlačenie alebo dvojklik a podľa toho vykoná odlišnú funkciu.

 

 

automatizacia budov m ovladaci panel regulator casopis sab stavebnictvo byvanie

 

S LCD displejom

Panely ponúka stránky s povelmi k vypínaniu a zapínanie spotrebičov nastaviteľné podľa potrieb užívateľa. Pre jednoduchšie nastavenie má dopredu vyhradenej stránky na ovládanie hudby, klimatizácia, podlahového kúrenia, prístupového zabezpečovacieho systému atď.

 

 

lcd regulatory automatizacia budov casopis sab stavebnictvo byvanie

 

Zásuvky

Zásuvky v rovnakom dizajne s ovládacími panelmi elegantne dopĺňajú interiér a nie je potrebné ich inštalovať za nábytkom krytá, ale menej dostupné miesta. Prívod elektriny do zásuvky sa dá na diaľku vypínať, a tým ovládať pripojené elektrické spotrebiče. Koniec starostiam okolo zabudnuté zapnuté žehličky.

 

 

zasuvky automatizacia budov riesenia pre domacnost stavebnictvo byvanie

 

 

Držiaky na iPad

Ovládacím prvkom sa môže stať aj vlastné iPhone alebo iPad. Aby bolo chytré zariadení na viditeľnom, stálom a pre všetkých prístupnom mieste, HDL Automation ponúka hliníkové nástenné držiaky. Vnútornú stranu držiaku možno dekorovať obrázkom, fotografií, ktorá je viditeľná v prípade vybratí iPadu. Vďaka vstavanej nabíjačke odpadá starosť o dobíjanie.

 

 

drziaky na ipod dizajn casopis sab stavebnictvo byvanie

 

Chytré zrkadlo

Predstavte si zrkadlo, ktoré hovoria, hlási počasie, prináša správy zo sveta, prehráva vašu obľúbenú hudbu, a dokonca monitoruje a ovláda váš dom. Nejedná sa o nič vizionárskeho. Portfólio ovládacích panelov bolo rozšírené o zrkadlo so zabudovaným displejom s operačným systémom Android v časti opticky polopriepustné plochy zrkadla.

 

smart zrkadlo schema systemu casopis sab stavebnictvo byvanie

 

Ak vás chytré bývania od HDL Automation s.r.o. zaujalo a chceli by ste sa dozvedieť viac, môžete nás osobne navštíviť v showroome v Prahe a Ostrave. Dostupné informácie nájdete tiež na www.hdl-automation.cza na veľtrhu AMPER 19.-22. marca v Brne, hala P.

 

Pin It