S rastúcimi požiadavkami na štandard bývania sa logicky zvyšujú aj požiadavky na kvalitu vybavenia, ktoré dnes naše domovy bežne vytvára. V článku vám dokážeme, že dovoliť si luxus nemusí znamenať platenie za značku, ale za kvalitu. A v prípade screenov sme tých kvalít našli hneď desať a navyše jednu k tomu.

 minirol 1

Materiál
Vonkajšie rolety tvoria hliníkové a oceľové diely doplnené látkou zo sklenených alebo polyesterových vlákien potiahnutých PVC vrstvou. Plast tu nájdete iba v podobe krytiek alebo koncoviek.

Neviditeľné vyhotovenie
Rovnako ako v prípade klasických predokenných roliet je možné aj screenové rolety proti slnku namontovať tak, aby sa roletový box dal úplne skryť v omietnutom puzdre v ostení.

Veľká plocha
Látkové rolety sú konštrukčne vhodné na zatienenie veľkoformátových okien a plôch. V závislosti na veľkosti krycieho boxu môžete zatieniť až 20 m².

Farby
Rámy roliet na okná sa štandardne vyrábajú v niekoľkých základných farebných odtieňoch. Okrem toho výrobca vonkajšieho tienenia značky Minirol na želanie nalakuje na ľubovoľný odtieň podľa vzorníka RAL. Látka je k dispozícii vo viac ako 20-tich farbách v škále od bielej, cez odtiene sivej, až po čiernu.

 minirol 2   Súkromie

Veľkou výhodou tieniacih roliet je vlastnosť tkaniny, vďaka ktorej nie je vidno do vnútra objektu, ale používateľ von vidí. Screeny tak zachovávajú súkromie a vám umožňujú kontakt s okolím.

   Vetranie

Vďaka hustote výpletu látky vám v interiéri bude prúdiť čerstvý vzduch aj pri otvorených oknách a vysunutých roletách. Tienenie tak netvorí prekážku medzi vami a exteriérom

   Ochrana proti hmyzu

Látka vás a váš domov ochráni aj pred nepozvanými návštevníkmi. So screenmi môžete zatieniť okná a vetrať, pričom sa nemusíte báť poletujúceho alebo lezúceho hmyzu, ktorý sa v interiéroch bez sietí vyskytuje predovšetkým v lete.

   Zábrana proti nečistotám

Roletová tkanina je presne taká hustá, aby dokázala interiér prevetrať, ale zároveň ho chránila pred napadaným lístím, prachom a inými vonkajšími nečistotami.

 

 

minirol 3

Ovládanie

Tak, ako klasické predokenné rolety, môžete aj tie screenové ovládať jednoducho manuálne alebo diaľkovým ovládačom. Elektrické ovládanie predlžuje životnosť tienenia a zabraňuje nesprávnej manipulácii s ním

Použití

Vzhľadom na všetky spomenuté vlastnosti sa screeny používajú nielen v rodinných domoch, komerčných i administratívnych budovách, ale aj v záhradných pergolách alebo altánoch.

Dotácie Nová zelená úsporám

Príjemným bonusom je možnosť požiadať o dotáciu na zaobstaranie screenových clôn v rámci programu Zelená úsporám. Podpora sa pohybuje v rozmedzí od 50 do 100 percent podľa typu ovládania tieniacej techniky.

 

minirol 4

Pin It