Zariaďujete jednoizbový byt, asymetrickú miestnosť, či len neviete, kam schovať rotoped? Na pomoc vám prichádza paraván, štýlový retro doplnok, ktorý je znovu IN!

 

Pri hľadaní riešenia pre neštandardné priestory vás zrejme ako prvé napadne vybudovanie priečky. Toto rozhodnutie však môže mať viacero nevýhod. V prvom rade ide o drahšie riešenie, v neposlednom rade o trvalý a pomerne radikálny zásah do miestnosti. Na druhej strane paravány sú mobilné, pomerne lacné a neuveriteľne univerzálne. Môžete ich neustále premiestňovať, skladať, rozširovať či zmenšovať. Ideálne sú najmä v priestoroch s atypickymi rohmi a využiť ich môžete ako v malých, tak aj vo väčších miestnostiach.

 

paravany sab trendy 2020 2

Paraván namiesto steny

Paraván vám jednoduchým spôsobom umožní rozdeliť miestnosť na rôzne časti, či vytvoriť zóny s väčším súkromím. Ako ho využiť?

 

Spálňa: najmä v jednoizbových bytoch, kde potrebujete využiť každý centimeter, dokáže paraván vytvoriť oázu pokoja. Pre dokonalý spánok sa odporúča spať na tmavom mieste, myslite preto na to pri výbere farby a materiálu samotného paravánu.

 

paravany sab trendy 2020 1

 

Pracovňa: pri práci sa potrebujete sústrediť. Deliacu stenu ocenia aj ľudia pracujúci primárne z domu. Vizuálne oddelí vašu pracovnú zónu od zvyšku miestnosti a zároveň ju čiastočne odhluční. V poslednej dobe získavajú paravány na popularite aj v “open space” kanceláriách.

Fitness kútik: rotoped, eliptický trenažér či jógamatka nie sú úplne ideálnymi dekoráciami obývacej izby či spálne. Šikovne zvolený a umiestnený paraván vám umožní vytvoriť Vaše vlastné mini fitko a odstrániť tak z vašej miestnosti rušivé náradie na cvičenie.

 

Ďalšie šikovné spôsoby, ako predeliť miestnosť. Bez murovania!

 

Predstava predelenia miestnosti sa vám páči, ale potrebujete niečo funkčnejšie? Priestor môžete oddeliť aj regálom či knižnicou. Do módy sa tiež vracajú retro kvetinové steny. Ešte vzdušnejším nápadom je napríklad použitie textílií, závesov alebo roliet, ktoré uchytíte o strop. 

 

paravany sab trendy 2020

 

Viac tipov a nápadov nájdete na: https://www.shopalike.sk/ako-si-vybrat/paravan/ 

Pin It