Modro-farebný priestor vytvoril eleganciu v byte v New Yorku. Podmienkou manželov boli čisté línie a napriek nim zakomponovanie dostatku úložného priestoru, čo sa podarilo.

 

Ferguson Mikita 01

 

Keď sa jedny dvere zatvoria, ďalšie sa otvoria. To bol hlavný koncept herca Jesseho Tylera Fergusona a jeho manžela Justina Mikitu. Rozhodli sa spolu investovať do väčšieho domu v New Yorku. Predtým, než som sa presťahoval do Los Angeles, som bol zarytým divadelným hercom, takže v New Yorku sa cítim ako doma."

 

Ferguson Mikita 09

 

Los Angeles je krajina, v ktorej nájsť dokonalý byt nie je jednoduché, a preto im s hľadaním bytu dopomohla realitná kancelária. Podmienkou páru bola novostavba, pretože doteraz bývali v staršom byte. Dnes by si chceli dovoliť aj rozsiahlejšie rekonštrukcie bytu počnúc od centrálnej klimatizácie až po najnovšie výdobytky techniky. Obidvaja sú nadchnutí pre myšlienku čistého vzhľadu a čistých línií. Od kuchyne, v ktorej by nemalo byť vidieť chladničku po všetky prvky v dome, ktoré by mali byť jednoduché a neprekombinované. Napriek čistým líniám, sú obidvaja manželia zástancovia praktických vecí v domácnosti, takže sa snažili čo najviac využiť úložný priestor. Aj tam kde nebol, ho spoločne vytvorili.

 

Ferguson Mikita 03

Spálňa blues. Posteľné prádlo je od Thread Experiment, nočné stolíky od Aronson Woodworks, nástenné svietniky od Roll & Hill a tapetu zvolili od Phillip Jeffries. Všetko bolo nájdené na blšom trhu v Chelsea.

 

Byt bol navrhnutý do najmenších detailov, ale museli prísť my a pridať k tomu ešte našu osobnosť," hovorí Mikita. Manželia milujú farby, zaujímavé tvary a dizajn. Nevadí im nič nezvyčajné, dokonca ani vintage štýl, radi experimentujú a radi riskujú. Otvorená dispozícia bytu znamená, že Ferguson, ako právnik, môže súdiť z kuchyne a zostať súčasťou všetkého. Byt je podľa štandardou v New Yorku priestranný a jeho rozloha je 1500 metrov štvorcových.

 


V byte si môžete všimnúť detaily, ktoré domovu pridajú na útulnosti napríklad zvieracie vankúše, alebo výrazná textúra tapiet. Dizajnér Peter Gurski doplnil v kuchyni konzolové skrinky prostredníctvom Castro Renovation a pridal kohútiky od Kallista. Byt na otvorenom podlaží znamená, že spoločné miestnosti sa vzájomne prelínajú, ale manželia hovoria, že ich najpoužívanejším miestom je obývacia – izba zaliata slnkom. „Jedna z vecí, ktoré sme naozaj chceli mať vo svojom byte a mali sme na to priestor, bola naozaj pekná a veľká pohovka," hovorí Ferguson.

 

Text: Petra Laclavíková

Foto: Gieves Anderson

Pin It