shutterstock 1006765006Zdroj obrázka: IriGri / Shutterstock.com

 

Každodenne ich používame a sú nevyhnutnosťou každej jednej domácnosti. Kuchynské nože sú nenahraditeľnou pomôckou pri varení, bez ktorej by sme si asi ťažko vedeli fungovanie v kuchyni vôbec predstaviť. Bez tejto základnej výbavy kuchyne by pripravovanie jedál totiž ani nešlo, výber toho správneho a kvalitného noža vám ušetrí čas pri varení a zaručí ľahkosť aj ostrosť rezov.

 

Každý z nás máme spomedzi nožov svojho obľúbenca, na ktorého nedáme dopustiť a pri príprave jedál ho najčastejšie preferujeme. Po čase je však poškodenie výrazne viditeľné a tuposť noža vám nielenže sťažuje prípravu jedál, ale vás aj veľmi spomaľuje. Nestrácajte viac čas a nájdite si celú sadu profesionálnych nožov. Jednoduché narábanie, kvalita a presné rezy s bezproblémovým držaním budú pozitívnym rozdielom a túto zmenu zbadáte hneď pri prvotnej manipulácii. Viete, ako spoznáte, že ide o kvalitné spracovanie?


Značka, ktorá ručí za kvalitu

Na spracovanie niektorých potravín sú však nutné špeciálne typy nožov s rôznym využitím. Kuchynské nože sa tak delia podľa tvaru aj veľkosti a vo vašej kuchyni by vám nemala chýbať rovno celá sada. Prvotná investícia do kvalitných značkových nožov s tradíciou sa vám zúročí v podobe dlhého a bezproblémového používania. Za predpokladu, že budete s nožmi správne zaobchádzať a patrične sa aj ne starať, stanú sa vašou dlhoročnou pomôckou v kuchyni.


Celkové spracovanie noža

Spracovanie tejto kuchynskej pomôcky by malo byť hygienicky nezávadné. Prepojenie rukoväte s čepeľou by malo byť zárukou bezpečia pri manipulácii s nožom a nemalo by prepúšťať nečistoty. Samotná čepeľ vám pomôže sa pri výbere lepšie zorientovať, tie z nerezovej ocele v súčasnosti patria medzi absolútnu špičku s garanciou odolnosti a dlhej výdrže. Upriamte sa aj na celkovú vyváženosť noža, váha rukoväte aj čepele by sa nemala líšiť.


Výber podľa veľkosti a typu

Od kvalitného noža by ste mali očakávať perfektnú kvalitu a spracovanie, ktoré vám bude vyhovovať a nôž sa vám bude pohodlne držať. Pri výbere však vždy zaváži predovšetkým to, na čo vlastne ho chceme používať. Kým rovné ostrie sa hodí na krájanie zeleniny alebo mäsa, zúbkované je ideálne pri pečive. Nezabudnite prispôsobiť tomu aj veľkosť, tipy na kvalitné nože nájdete aj na Rankito.sk, kde vás ich jednotlivé recenzie ešte lepšie pri konečnej voľbe nasmerujú.

 

 

 

Pin It