lee broom penthouse obyvacka celok

Obývačka bytu je monochromatická. Foto: Stephen Kent Johnson, styling: Michael Reynolds

Lee Broom, ktorý patrí medzi špičku svetových dizajnérov, ukázal fascinujúci interiér svojho nového newyorského bytu.

 

V uplynulých týždňoch plnia titulky prestížnych magazínov obrázky nového bývania britského dizajnéra Lee Brooma. Ten má na svojom konte desiatky prestížnych ocenení, vrátane anglickej ceny Dizajnér roka alebo The Queen’s Award for Enterprise priamo z Buckinghamského paláca. Minulý mesiac ho magazín Marie Claire Maison Italia zaradil medzi 50 najlepších dizajnérov sveta. Mimochodom, jednou z jeho klientiek je aj slávna Beyoncé.


Žiak Vivienne Westwood, kolega Louboutina

Čím si to zaslúžil? Lee Broom sa preslávil najmä dizajnom svietidiel a luxusného nábytku. Značka, ktorá nesie jeho meno, má dnes celosvetový cveng a na svojom konte spoluprácu s takými ikonami ako Christian Louboutin, Mulberry či Wedgwood. Ak sa hovorí, že obuvník chodí bosý, o tomto dizajnérovi to rozhodne neplatí. Keďže ho pandémia koronavírusu prinútila zariadiť si domov v New Yorku, dal si záležať. Jeho nové bývanie je originálne, štýlové a nesie autorov rukopis, ktorým je najmä mix klasicizmu s modernizmom.

 

lee broom penthouse new york kreslo

Jeden z prvkov priamo z dizajnérovej dielne: závesné kreslo Hanging Hoop. Foto: Stephen Kent Johnson, styling: Michael Reynolds

 

V Broomovom newyorskom Penthouse sa nachádza sa mnoho návrhárových vlastných kusov nábytku či svietidiel. Medzi najznámejšie patrí kreslo Hanging Hoop, subtílne a elegantné závesné kreslo, ktoré sa objavilo aj vo filme Black is King jeho spomínanej prominentnej klientky Beyoncé. Navrhol ho v dvoch variantoch, brúsenej mosadzi a matnej čiernej. Broom si do svojej obývačky zvolil prvú verziu.


Časť nábytku je dostupná aj v predaji

Jednotlivé miestnosti sa dizajnovo odlišujú nielen farebne, ale aj zvolenými textúrami. Lee Broom tak chcel v byte vytvoriť rozličné pocity a zariadenie. Obývačka je monochromatická, moderná a elegantná, kuchyňa sa nesie v štýle škandinávskej jednoduchosti, jedáleň má šmrnc 80. rokov.

  

lee broom penthouse jedalen lee broom penthouse jedalen modra

Jedáleň zaujme výraznou modrou farbou. Foto: Stephen Kent Johnson, styling: Michael Reynolds

  

V obývačke je centrálnym prvkom veľká White Street Sofa, ktorá taktiež pochádza z dielne samotného majiteľa. Je to vôbec prvá sedačka, ktorú navrhol za uplynulých desať rokov. Spolu s konferenčnými stolíkmi a jedálenským stolom bude súčasťou kolekcie predstavenej v apríli.

lee broom new york tribeca sedacka

Foto: Stephen Kent Johnson, styling: Michael Reynolds

 

Byt Leeho Brooma sa oplatí vidieť. Návrhár si dal záležať na každom detaile a keďže každá miestnosť je iná, môže byť inšpiráciou pre priaznivcov rôznych štýlov.

 

lee broom tribeca new york obyvacka 

Foto: Stephen Kent Johnson, styling: Michael Reynolds

 

Pin It