kraus glas kovania sklo dvere2

Skladacie dvere na štýl harmoniky, zasúvanie jednotlivých platní dverí do puzdra alebo rýchle a jednoduché vytvorenie home officu – to všetko už dnes dokážete aj s elegantným a trendovým materiálom, akým je sklo.

 

Vďaka kvalitným a inovatívnym kovaniam dostáva sklo nový rozmer. Dá sa použiť napríklad ako štýlová deliaca stena v interiéri, dvere na desiatky spôsobov alebo na vytvorenie samostatnej miestnosti vhodnej na nerušenú prácu doma. Vybrali sme pre vás niekoľko inšpiratívnych realizácií s použitím tých najmodernejších a trendových kovaní, ktoré pri zariaďovaní interiérov (ale napríklad aj na terase) otvárajú úplne nové možnosti.

1. Nebojte sa väčších a ťažších krídel dverí

Sklenené dvere nemusia mať len štandardné rozmery. Univerzálne kovanie Jumbo od nemeckého výrobcu Teufelbeschlag ľahko prichytí a sfunkční aj väčšie typy, až do šírky krídla 1 500 mm a hmotnosti 200 kg pri použití skla typu ESG a VSG-ESG (do maximálnej hrúbky 25,52 mm). Takéto rozmernejšie dvere môžu byť pokojne aj posuvné, pre ich ľahký chod je zasa určený systém MultiSlide. Čím väčšie dvere budú, tým viac svetla prenikne dovnútra a prevzdušní celý interiér.

 

kraus glas kovania sklo dvere

 

2. Riešenie pre malé sprchovacie kúty

V menších priestoroch sa, naopak, ráta každý ušetrený centimeter. Najmenšie koľajničky na uchytenie sklenených dverí od spomínaného nemeckého producenta merajú len 57x50 mm. Napriek tomu sú mimoriadne stabilné a odolné. Navyše majú integrovaný mechanizmus na nastavenie výšky jednotlivých sklenených krídel, ktorý výrazne uľahčuje ich montáž. Kovanie Aquant 40 je vybavené tlmeným dorazom s doťahom. Ideálne využitie nájdu napríklad pri realizácii sprchovacích kútov.

 

kraus glas kovania sklo dvere kupelna

 

3. „Harmonikové“ skladacie dvere

V prípade, že nie je dostatok miesta pre klasické dvere, alebo ak chcete priestor rozdeliť dodatočne, môže sa hodiť možnosť skladacích dverí. Tie sa vďaka špeciálnemu kovaniu dokážu v celej šírke krídla ohnúť zo stredovej osi, takže pri otvorení šetria miesto a sú dobrým riešením nielen v súkromných domoch, ale hodia sa aj do kancelárií či obchodných prevádzok.

 

kraus glas kovania sklo skladacie

 

kraus glas kovania sklo skladacie

 

4. Ďalšia miestnosť v byte alebo dome

V dnešnej dobe sa veľa hovorí o home officoch. Práve sklo je ideálnym materiálom na vytvorenie priestoru, ktorý odflitruje nechcený hluk zo zvyšku domácnosti, no pracujúci člen zároveň nebude odrezaný od svojho domova. Ľahko ho vytvoríte s použitím kovania Atrivant 80. Ide o inovatívny systém pre sklenené posuvné dvere s tlmeným dorazom pre každé krídlo. Spoľahnúť sa môžete na patentovaný, precízny a jemný doťah v koncovej polohe.

kraus glas kovania sklo dvere4 kraus glas kovania sklo dvere3

 

5. Predĺžte si sezónu na balkóne, terase či zimnej záhrade

Rovnaký systém, teda Atrivant 80 od výrobcu Vitris, využijete aj vo vonkajších priestoroch. Je totiž mimoriadne vhodný na zasklenie balkón, terás či zimných záhrad. A tak ponúka možnosť tráviť čas s výhľadom na záhradu aj počas chladnejších dní. Bezpečnostné kalené sklo ESG vás ochráni pred nepriaznivým počasím. Interiér ostane v suchu aj počas dažďov vďaka možnosti použiť odvodňovací profil. Spodná vodiaca koľajnica bez tohto profilu môže byť zapustená zarovno s podlahou, čo je plus pre výsledný dizajn terasy, balkóna či zimnej záhrady. Koncové krídla dverí sa v prípade požiadavky dajú vybaviť aj uzamykaním. Bonus: systém Easy-Clean sa postará o nenáročné čistenie, takže sklené tabule budú vždy žiariť.

 

kraus glas kovania sklo zimna zahrada

 

6. Šikovné doplnky pre maximálny výkon

Dverové lišty dokážu aj pri sklenených krídlach výrazne zjednodušiť manipuláciu. Firma Teufelbeschlag ponúka možnosť integrovať dovnútra líšt také vychytávky ako elektrické otváranie dverí, elektricky ovládané zámky s vedením pre káble alebo zasúvacie podlahové tesnenie.

 

kraus glas kovania sklo dvere9 kraus glas kovania sklo dvere8

 

Všetky spomínané kovania nájdete v ponuke slovenskej firmy Kraus Glas Beschlaege, www.kraussro.sk

Pin It