apen klima spalna

Okrem samotnej klimatizácie je dôležité dbať aj na servis. Stavte na odborníkov, ktorí vám v budúcnosti ochotne pomôžu.

 

Leto je v plnom prúde a s ním aj prúdy teplého počasia. Klimatizácia v kanceláriách či obchodných priestoroch je často nevyhnutnosťou. V bytoch už tiež prestáva byť luxusom: na trhu sú mnohé modely s dostupnou cenou a výborným výkonom. Poradíme vám, ako vybrať tú správnu.

Klimatizácia nie je len produkt, ale služba

Železo sa vraj má kuť za horúca, o výbere vhodného zariadenia na schladenie vášho bytu to však veľmi neplatí. Skôr platí okrídlené: dvakrát meraj a raz rež. Už pri výbere dodávateľa si overte, či vám bude k dispozícii s kompletným servisom pred kúpou a aj do budúcna pre prípadné rady či pomoc. „Odborné poradenstvo, ústretová komunikácia a pomoc v prípade akýchkoľvek problémov či nejasností je pre nás samozrejmosťou. Klimatizácia pre nás nie je len produkt, ale aj služba,“ hovorí Peter Tehlár, spolumajiteľ slovenskej firmy Apen. Tá má za sebou zaujímavú success story: založili ju dvaja kamaráti, pôvodne inštalatéri klimatizácií. Svojmu remeslu tak spolu s kolegami, o ktorých tím neskôr rozšírili, rozumejú do poslednej bodky. Alebo ak chcete, do posledného stupňa Celzia.

 

apen klima belusa

Realizácia klimatizácie v modernom interiéri rodinného domu v Beluši. Foto: Apen

 

„Cool“ byt do 24 hodín

O finálnej spokojnosti zákazníka a kvalitnej práci často rozhodujú zdanlivé detaily. Ponúkne vám firma aj odborné poradenstvo? Ako dlho bude trvať montáž? Nepoškodia inštalatéri váš byt? Už pred kúpou klimatizácie do bytu či domu môžete zistiť, či ste si vybrali spoľahlivého predajcu. Firma Apen je toho príkladom: keď vám horí termín a potrebujete byt ochladiť čím skôr, vyškolení odborníci sú k dispozícii. Stačí len zdvihnúť telefón. Profesionálne poradenstvo, obhliadka u vás doma, a dohoda na cene – ktorá je, mimochodom, následne garantovaná – to všetko sú kroky na pohodovej ceste k príjemnejšiemu bývaniu.

Pracovníci v čistom oblečení, 5-ročná záruka, poistenie a možnosť splátok budú tou pomyselnou čerešničkou na (dobre vychladenej) torte . „Byt zakryjeme, nainštalujeme, čo treba, upraceme a do 24 hodín sme preč,“ pokračuje Peter Tehlár.

 

apen klima

Ilustračná snímka: Apen

 

Tým to však pre naozaj spoľahlivého dodávateľa ani zďaleka nekončí. Keďže s klimatizáciou je spojená aj pravidelná údržba, je dobré mať „žolíka“ (nielen) na telefóne, ktorý v prípade potreby poradí, odpovie či odporučí ten najlepší postup. V skratke, všetko vyrieši rýchlo, profesionálne a s chladnou hlavou.

Sprievodca správnym výberom

Pri výbere samotného druhu či značky klimatizácie je k dispozícii mnoho možností. Apen ponúka prémiové produkty značiek LG, Toshiba, Samsung a Mitsubishi

Preto sa môže hodiť praktický prehľad, ako vybrať správnu klimatizáciu. Chcete vychladiť celý byt, iba niektoré miestnosti alebo máte špecifické požiadavky? „Akékoľvek otázky s klientom preberieme do detailov, pomôžeme vybrať najvhodnejšie riešenie a sme k dispozícii aj pre netradičné riešenia na mieru,“ vysvetľuje Peter Tehlár.

Medzi najobľúbenejšie typy patrí splitová klimatizácia. Má vonkajšiu kondenzačnú jednotku s chladičom a druhú, vnútornú. Tá okrem chladiča disponuje aj ventilátorom a filtrom vzduchu. Pokiaľ je vnútorných jednotiek viac, hovoríme o tzv. multisplit klimatizácii.

Možností je veľa, konkrétne riešenie už na vás – či potrebujete nenápadný model pre minimalistický interiér, štýlový dizajn pre modernú domácnosť alebo napríklad kazetovú klimatizáciu, ktorá maximálne množstvo priestoru, dnešný trh ponúka široké možnosti. Vybrať si kvalitného partnera, ktorý vám všetko zabezpečí podľa vašich predstáv, je však tou najlepšou voľbou.

www.apen.sk

Pin It