byvanie zrub chata

Foto: Shutterstock

 

Vaše vysnívané útočisko, váš druhý domov – chata, ktorá je ako stvorená na oddych. Dokončujete svoju novú chatu alebo zrub alebo ste sa pustili do rekonštrukcie dovolenkového domčeka? Inšpirujte sa tipmi ubytovacieho portálu Hauzi, ako novú chatu zariadiť.

 

Chata, drevenica alebo zrub je ubytovanie pre váš relax a voľné dni, zariaďte si toto bývanie presne podľa svojich predstáv, aby ste sa na tomto mieste vždy cítili uvoľnene, spokojne a v maximálnej pohode. Toto sezónne bývanie môžete okrem vlastných súkromných potrieb aj prenajímať ako dovolenkové ubytovanie pre ďalších hostí.

Zariaďte si sezónne ubytovanie s dôrazom na moderný minimalizmus a získajte tak nadštandardný komfort, ktorý môže konkurovať dovolenkovému luxusnému ubytovaniu na Slovensku.

Prírodné materiály: drevo a kameň

Bývaním v drevenici či na chate sa k prírode môžete ešte viac priblížiť zvolením tých správnych materiálov pre interiér chaty. Nové luxusné ubytovanie na Slovensku sa vyznačuje zariadením, kde hlavnú úlohu hrajú prírodné materiály – drevo a kameň. Chaty a drevenice majú svoju typickú drevenú vôňu, ktorá ešte viac podčiarkuje unikátnu útulnú atmosféru.

Pri vyberaní nábytku myslite na neutrálne matné farby, sedačky a kreslá s drevenými prvkami a zeleným, hnedým či béžovým poťahom sú ideálne do spoločenskej miestnosti. Vyberte si tkané koberce so zaujímavým vzorom či bielu ovčiu vlnu, záclony i závesy z prírodných tkanín. Na chate je vaším hlavným cieľom oddych, dovoľte aj svojim očiam oddychovať a vyvarujte sa zariadeniu v krikľavých výrazných farbách.

Útek do divočiny s moderným komfortom

Zariaďte si kuchynskú linku drevom a integrujte moderné spotrebiče. Interiér chaty môže stále byť vintage aj so sofistikovane umiestnenými výdobytkami modernej doby ako chladnička, umývačka riadu, televízia či wifi router. Na chatu ste prišli oddychovať, doprajte si moderný komfort!

Klasickým trendom dovolenkových interiérov v prírode je masívny kozub či kachle, ktoré sú centrom spoločenskej miestnosti. Večery pri pukotajúcom krbe vnášajú na chatu jedinečnú romantiku, ktorú si rovnako vychutnáte o samote i v kruhu najbližších.

Ak má vaša chata, zrub či drevenica aj balkón či terasu zariaďte si vonku posedenie a vychutnajte si výhľady i čerstvý vzduch. Novým moderným riešením sú aj francúzske okná, ktoré sú tenkou bariérou medzi moderným komfortom a vonkajšou prírodou.

Útulný minimalizmus: doplnky a dekorácie

Pobyt v drevenici na samote pri lese alebo na chate na vidieku sa nám mnohým spája s krásnymi spomienkami na detstvo či prázdniny u starých rodičov. Chata či domček na dedine boli jednoduché a účelové ubytovania, ktoré však mali svoje osobité čaro. Každý predmet mal svoje miesto, a čo bolo kedysi tradičným zariadením, je dnes už „vintage“ alebo  „retro“.

Pri zariaďovaní novej chaty myslite na to, že menej je viac. Vyberte zopár spomienkových predmetov či dávnych kúskov a vystavte ich v spoločenskej miestnosti. Z chaty však nerobte skladisko nechcených predmetov či múzeum. Ako doplnky zvoľte dekorácie z prírodných materiálov a v závislosti na tom, ako často plánujete na chatu chodiť aj živé zelené kvety.

Niečo navyše: Chaty a zruby s bazénom, vírivkou a saunou

Chata s bazénom alebo chata s vírivkou či saunou je už nadštandardné sezónne ubytovanie, ktoré sa dá nazývať aj vaším malým súkromným rajom. Na chate s bazénom si vychutnáte leto plné zážitkov a relaxu pri vode a vo vírivke či v saune môžete oddychovať za každého počasia počas celého roka.

Exteriér chaty môžete prispôsobiť vašim potrebám – zakomponujte vonkajšie posedenie s ohniskom, detské ihrisko s trampolínou alebo malú záhradku. Ak to pozemok dovoľuje vyhraďte si aj priestor na malé športové ihrisko.

Zariaďte si vašu chatu či drevenicu útulne, no moderne a každý deň strávený vo vašom súkromnom luxusnom ubytovaní na Slovensku bude ako tou najlepšou dovolenkou.

 

Pin It