NaB 2023 agrokomplex

Foto: Agrokomplex

 

Posledný aprílový týždeň sa na výstavisku Agrokomplex konal ďalší ročník veľtrhu Nábytok a bývanie. Zisťovali sme viac o aktuálnych trendoch, prečítajte si našu anketu medzi vystavovateľmi.

 

Tatiana Dubovská/Ambisio:

Spoločnosť Ambisio (predtým Metalinox-tieniaca technika) získala na tohtoročnom veľtrhu ocenenie za najkrajšiu expozíciu. Do ich portfólia patria pergoly, ploty, zimné záhrady a tieniaca technika. Ocenená expozícia plná outdoorovej zelene vznikla v spolupráci s partnermi, vrátane záhradných architektov.

 

Ambisio Tatiana Dubovska

 

 

 

 Aké novinky bolo možné vidieť vo vašom stánku a aké sú aktuálne trendy v oblasti exteriérových riešení?

„Čo sa týka trendov, vypichla by som najmä farebnosť. Do popredia sa dostávajú varianty tón v tóne, béžová, hnedá, a všeobecne tlmenejšie odtiene. Ďalej je to živá zeleň a jej umiestňovanie v exteriéri. Spomedzi noviniek v našom stánku by som upriamila pozornosť na bioklimatickú pergolu Renson Camargue. Je dizajnovo jedinečná, má veľmi dobre vyriešené rôzne doplnky. Najväčší benefit bioklimatických pergol ako takých spočíva v tom, že si v priestore pod pergolou viete vyvetrať, vzduch tam cirkuluje a sedenie pod pergolou v letných mesiacoch je oveľa príjemnejšie.“

 

  

 

 

 

 

 

Filip Farka/Decodom:

Na odovzdávaní cien veľtrhu bodovala aj spoločnosť Decodom, ocenenie získala v kategórii Kuchynský nábytok a spotrebiče. Porotu zaujala nová línia Home, ktorá umožňuje prispôsobenie priestoru kuchyne. Zákazníci si môžu vyskladať linku v akomkoľvek tvare – rovnú, do rohu, do „účka“ alebo s kuchynským ostrovčekom. Biely korpus dopĺňa osem matných odtieňov predných plôch a vykrývacích bokov.

 

 

Decodom Filip Farka anketa3

 

 

 

 

 

 

 Čo momentálne v oblasti dizajnu a zariadenia kuchýň najviac rezonuje u zákazníkov?

"Požiadavky zákazníkov sa priblížili k základným farbám a odtieňom, žiadne krikľavé farby, ale čo najviac použiteľné a nadčasové farby. Na Nábytku a bývaní prezentujeme novú kuchynskú radu Home – je to cenovo dostupnejšia kuchyňa radu Family. Je určená pre mladšiu generáciu a ľudí, ktorí sa snažia zariadiť si prvé bývanie. Dúfame, že záujem o túto produktovú radu bude veľmi veľký.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pavol Jackuliak/Fenix:

Spoločnosť Fenix na veľtrhu prezentovala okrem iných riešení aj batériové úložisko, ktoré umožňuje maximálne využitie vyrobenej energie. Je tiež pripravené na inteligentné riadenie a dynamické rozhodnutie, či využitú energiu uložiť do batérií, dodať na ohrev vody, nabiť elektromobil alebo poslať do siete späť.

 

Fenix Pavol Jackuliak

 

 

 

 

 Prečo je výhodné vybaviť domácnosť batériovým úložiskom?

„Hoci v oblasti elektrického vykurovania tých noviniek nie je veľmi veľa, tu na veľtrhu prezentujeme batériové úložisko, ktoré zákazníkom dokáže efektívne usporiť elektrinu v rámci fotovoltickej výroby a využívať ju, aby bola zvýšená nezávislosť na sieťach. Je to zariadenie, ktoré je nezávislé na sieti a prináša veľké úspory v rámci spotreby elektrickej energie. Oproti štandardným domácnostiam dokáže toto batériové úložisko ušetriť 40-60% spotreby elektrickej energie."

 

 

 

 

 

 

Miroslav Marko/Domark:

Cenu z veľtrhu Nábytok a bývanie si odniesla aj spoločnosť Domark, konkrétne v kategórii Čalúnený nábytok. Na nitrianskom výstavisku prezentovala novú kolekciu sedacích súprav Molly a Molly Large, ktoré nadväzujú na minimalistickú estetiku portfólia firmy. Podľa Miroslava Marka tento nový model odráža súčasné trendy a požiadavky zákazníkov: je navrhnutá bez nôh, sedí na nízkej podnoži, a má predĺženú hĺbku pre maximálny komfort.   

 

DOMARK Miroslav Marko

 

 

 

 

 Čo by ste definovali ako aktuálny trend v oblasti sedacích súprav?

Najmä verzie na podnoži, teda bez nôh, ktoré pôsobia masívne a hutne, ale sú mäkké a doplnené rôznymi formátmi a veľkosťami operadlových vankúšov. Z hľadiska farebnosti stále prevláda sivá, sivomodrá až sivohnedá farba a jej odtiene. Bledé, béžové a režné odtiene sú však nestarnúce a nadčasové. Na našich nových ocenených sedačkách si môžete všimnúť nový detail - paspulu, ktorá lemuje podrúčky aj sedáky a zvýrazňuje kontúry pohovky.


 

 

 

Pin It