Aroma composition with modern aroma oil diffuser on wooden surface with knitted element, oils and candle on blurred background.

Zdroj: notino

Na našu psychiku vplýva okolie, v ktorom sa pohybujeme. Najviac času trávime doma, a preto musíme domáce prostredie zmeniť na oázu pokoja a príjemných okamihov. Jedným z kľúčových faktorov pre domáce pohodlie sú vône. Vône dokážu premeniť bežnú rutinu na pocity ako pri wellness pobyte. Využite silu vonných tyčiniek alebo difuzérov pre uvoľnenie mysle a relaxáciu.

Vonné tyčinky sú cenovo dostupným prostriedkom na prevoňanie celého domova. Tyčinky nezaberajú veľa miesta a predávajú sa nielen v rôznych vôňach, ale aj vo vzhľade. Vyskúšajte napríklad vonné tyčinky značky Rituals vo fľašiach v zaujímavom dizajne. Stanú ozdobou stola alebo police. Zlaďte farebné vzory fliaš s interiérom a vytvorte dokonalú atmosféru.

Aróma difuzér – luxusné okamihy každý deň

Ďalším obľúbeným spôsobom, ako prevoňať interiér, sú elektrická aróma difuzéry. Aróma difuzér dokáže premeniť každodennú rutinu na jedinečné okamihy. Starostlivosť o psychiku je rovnako dôležitá ako starostlivosť o telo. Luxusný vzhľad difuzérov a vhodne zvolená vôňa sú kombináciou, ktorá premení váš domov na skutočnú oázu pokoja.

Vôňa – vplyv na psychiku a fyzickú pohodu

Po výbere tyčinky alebo elektrického difuzéra sa zamerajte na výber typu esenciálneho oleja alebo vône. Každá vôňa pôsobí na psychiku inak. Niektoré povzbudia, iné sa naopak upokoja a existujú vône, ktoré odstránia otravný hmyz z vášho domova. Ako fungujú najobľúbenejšie esenciálne oleje?

Citrusové plody

Po celom dni stresu vás esenciálne oleje s citrusovou vôňou nabijú novou energiou. Budete lepšie dýchať, budete mať bolesti hlavy a vaša nálada sa zlepší.

Levanduľa

Pokiaľ často trpíte bolesťami hlavy a migrénami, zahrňte levanduľovú terapiu do svojho každodenného rituálu. Levanduľa tiež pomôže vo chvíľach, keď sa potrebujete sústrediť. Vonné tyčinky s vôňou levandule prispievajú k rýchlejšiemu spánku a kvalitnému spánku.

Eukalyptus

Eukalyptus je známy pre svoje antibakteriálne účinky. Aróma difuzéry naplnené eukalyptovým olejom pomáhajú pri dýchacích ťažkostiach, prechladnutí a chrípke. Používajte eukalyptový olej, aj keď sa potrebujete sústrediť a zvýšiť mozgovú aktivitu.

Santal

V ponurých jesenných a zimných dňoch prevoňajte domov esenciálnym olejom zo santalového dreva. Santalwood pôsobí proti depresiám a pomáha regenerovať telo. Santalové vône zmierňujú gynekologické problémy.

Pin It