Isotra rohova zetta90

Foto: Isotra

 

Vonkajšie žalúzie svojimi vlastnosťami prekonali akékoľvek interiérové tienenie. Okrem ochrany pred slnečným žiarením a hlukom, úspory energie na vykurovanie aj klimatizáciu, zvýšia aj zabezpečenie domácnosti a ochránia vaše súkromie. Žalúzie môžu byť na dome priznané alebo takzvane za omietkou, teda pri úplnom stiahnutí úplne skryté.

 

Výhody exteriérového tienenia 

Vonkajšie žalúzie sú vďaka svojej konštrukcii efektívnejšie pri ochrane pred prehrievaním interiéru. Pri úplnom sklopení lamiel dokážu miestnosť efektívne zatemniť. Vďaka tesnosti konštrukcie prispievajú v zime k zlepšeniu tepelnoizolačných vlastností okna a naopak v lete zabraňujú, aby chlad unikal von. Tým šetrí náklady vložené do vykurovania interiéru, prípadne náklady na klimatizáciu. Najlepším zástupcom týchto vlastností je vonkajšia žalúzia Zetta od spoločnosti ISOTRA, ktorá vďaka tvaru svojich lamiel do písmena Z, presne a pevne zapadne do seba a dokáže vytvoriť, ako úplné, tak čiastočné zatemnenie, izoláciu, či prúdenie vzduchu.

 

Isotra vonkajsie zaluzie ZETTA 90 detail

Vonkajšie žalúzie ZETTA 90. Foto: Isotra

 

Pri manipulácii so žalúziami sa nemusíte obávať jej poškodenia. Pokiaľ sa totiž v dráhe pohybu objaví prekážka, zaťahovanie žalúzie sa okamžite zastaví a vy sa o tom ihneď dozviete na displeji telefónu alebo ovládača. Žalúzie zároveň tvoria prekážku násilného vniknutia do objektu cez okno. Reťazová žalúzia Titan je exteriérová žalúzia s bezpečnostnými prvkami. Všetky ovládacie a bezpečnostné prvky sú totiž skryté vo vodiacich lištách, čo znamená, že v spustenom a uzavretom stave nie je možné s žalúziou zvonku manipulovať.

 

Isotra Exteriaerovae zaluzie ZETTA 90

Foto: Isotra

 

Žalúzie nie sú iba praktickým spôsobom zatienenia okien, ale aj dizajnovým prvkom domu. V dnešnej dobe si môžete vybrať z mnohých typov a farieb, kedy nie je problém žalúzie zladiť s farbou okna alebo fasády. Cena potom závisí od rozmeru, typu ovládania, farby. Je však už isté, že táto investícia sa Vám onedlho vráti v podobe úspor energie.

Viac o vonkajších žalúziách môžete nájsť na: https://www.isotra.sk/vonkajsie-zaluzie.

Pin It