Na Majstrovstvách Európy somelierov bude Slovenskú republiku reprezentovať Rastislav Šuták, ktorý vyhral koncom apríla, v silnej konkurencii, seniorskú súťaž somelierov Trophée Hubert 2012.

 

Ing. Miroslav Tkáč, riaditeľ spoločnosti Hubert J.E. pre obchod a marketing, ktorá je organizátorom podujatia, je rád, že o umenie somelierov je čoraz väčší záujem:  „To, že prebieha už štvrtý ročník súťaže Tropheé Hubert, len dokazuje, že o somelierstvo a jeho rozvoj je u nás veľký záujem. Naša spoločnosť, ako líder na slovenskom trhu, sa neustále snaží rozvíjať osvetu v radoch svojich zákazníkov a podporou somelierstva vytvárať tiež predpoklady na to, aby boli v slovenskej gastronómii ponúkané kvalitné slovenské vína a sekty." 

 

Pretože nasledujúce mesiace sú obdobím grilovačiek a oddychu na terase a v záhrade, pripájame recept na osviežujúci nápoj pre dospelých.

 

Citrus Touch
Citrusovo-broskyňová chuť s miernou arómou mäty

Na 1 porciu potrebujeme:


4-5 lístkov mäty
1,0 cl vanilkového sirupu alebo lyžičku vanilkového cukru
1,5 cl 100-percentného grapefruitového džúsu
1,5 cl broskyňového likéru
3,0 cl Gorbatschow Vodka infuzovaná zeleným čajom s citrónovou príchuťou
dolievame Hubert L´Original Brut

 

V pohári alebo nádobe necháme v odmeranom množstve vodky vylúhovať čaj asi 2-3 minúty. Takto ochutenú vodku a všetky ostatné ingrediencie okrem sektu premiešame v šejkri s kockami ľadu a prelejeme cez barové a čajové sitko do vychladenej misky na šumivé víno alebo flety. Doplníme Hubert L´Original Brut. Na dekoráciu použijeme malý kúsok vhodného ovocia alebo koktailovú čerešňu.

Citrus_Touch

Text: Sláva Štefancová
Foto: Seesame

 

 

 

Pin It