Siemens Home Connect Milieu Visual Range

 

„Žijeme prepojení“ je hlavnou myšlienkou spoločnosti Siemens, ktorá je jedným z popredných výrobcov v oblasti spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov. Aplikácia Home Connect umožňuje vybraným spotrebičom Siemens s Wi-Fi a ich užívateľom pripojiť sa do domácej siete, prípadne internetu, aby tak mali prehľad o ich činnosti v intuitívnej aplikácii v telefóne či tablete. Prostredníctvom nej ich možno nastavovať, diagnostikovať či monitorovať. Obsluha aplikácie, ktorá je k dispozícii aj v slovenskom jazyku, je veľmi jednoduchá a vôbec nie je potrebné byť technicky zdatný na to, aby bolo možné spotrebiče týmto spôsobom obslúžiť. Stačí nastaviť základné vstupné údaje a systém Home Connect sám zvolí najvhodnejší program či parametre nastavenia.

 

Aplikácia však ponúka oveľa viac ako len zaputie či vypnutie spotrebičov na diaľku. Vďaka nej je ich používanie mnohokrát efektívnejšie, ale aj jednoduchšie a zábavnejšie. Home Connect tak zvyšuje užívateľský komfort a umožňuje využitie všetkých funkcií spotrebiča, dokonca aj takých, ktoré človek bežne nepoužíva, respektíve im nerozumie.

 

Kontrola aj ovládanie na diaľku

Vďaka systému Home Connect je možné prostredníctvom diaľkového monitoringu skontrolovať a zmeniť nastavenie každého spotrebiča, ktorý je do systému zapojený. Do chladničky sa dokonca možno pozrieť kedykoľvek a kdekoľvek, keď je potrebné, a pripraviť si presné plány varenia, napríklad aj za použitia mobilnej aplikácie s receptmi. Chladnička je totiž vybavená dvoma vysokovýkonnými kamerami, ktoré spravia fotografiu zakaždým, keď sa spotrebič zavrie. Takto si majiteľ môže cestou z práce skontrolovať, či mu niečo na prípravu jedla nechýba, a okamžite vybaviť nákup. Prepojenie práčky, sušičky či umývačky zas poslúži aj na vyhľadanie toho najefektívnejšieho programu na jednotlivé typy bielizne alebo riadu.

 

Zábavná príprava jedla aj pre „nekuchárov“

V prípade vstavaných rúr je zas možné získať prístup k veľkému množstvu receptov priamo v aplikácii Home Connect. Tá krok za krokom prevedie človeka celou prípravou jedla a následne odošle parametre pečenia priamo do rúry. Jedlo stačí len vložiť dnu a o nič iné sa nestarať, rúra už bude vedieť, čo má robiť. Do aplikácie Home Connect však môžete zapojiť aj vybrané odsávače pár a varné dosky. Diaľkovým monitoringom a ovládaním je kontrola ich nastavení či ich úprava úplnou hračkou. Odsávače sú navyše vybavené funkciou emotionLight Pro, v ktorej si možno vybrať zo širokej farebnej škály ich osvetlenia. Rovnako varná rúra, aj varná doska má prístup ku knižnici inšpiratívnych receptov, ktorých nastavenie sa dá poslať priamo do spotrebiča.

 

Inteligentné kávovary

Týmto jedinečným systémom sú vybavené dokonca aj kávovary značky Siemens, a tak výroba rôznych kávových špecialít pre množstvo hostí je so zoznamom káv hračkou. Objednávka sa zaznačí v aplikácii a pošle do kávovaru, ktorý sa o všetko postará. Pri kávovaroch, ktoré majú malý displej, je ovládanie ich nastavení cez aplikáciu oveľa pohodlnejšie ako na samotnom spotrebiči.

 

Praktické informácie vždy poruke

Home Connect poskytuje okrem iného aj praktický informačný systém o stave spotrebičov v domácnosti. Ak napríklad práčka disponuje systémom i-Dos, automatickým dávkovaním tekutého prostriedku, tak vďaka systému príde do telefónu či tabletu upozornenie, keď prací prostriedok v zásobníku dochádza. Človek si tak môže prací prostriedok rovno pridať do nákupného zoznamu. Sušička zase zasiela informácie o potrebe vyčistenia filtra alebo vyprázdnení nádržky na vodu. A na to všetko nie je potrebné pri spotrebiči fyzicky byť.

 

Bezpečnosť a ochrana súkromia najvyššou prioriotou

Prioritou značky Siemens je, samozrejme, najvyššia miera ochrany spotrebiteľov. Aplikácia Home Connect disponuje certifikátom TÜV TRUST IT „Trusted App“, potvrdzujúcim jej bezpečnosť. Samotný proces zapojenia sa do systému Home Connect je veľmi jednoduchý a netrvá viac ako 10 minút. Prístup k nemu a jednotlivým spotrebičom je však umožnený len po prihlásení sa do užívateľského účtu. Nikto bez prihlasovacích údajov cez internet nemá k spotrebiču prístup. Navyše nie je môžné pripojiť ho do akejkoľvek Wi-Fi sieti, ale len do zabezpečenej. K otvorenej sieti bez hesla sa systém vôbec nepripojí. Ďalšie zabezpečenie aplikácie Home Connect predstavujú bezpečnostné certifikáty, firewall na serveri a ochrana heslom. Spotrebiče však nie je nutné do systému Home Connect zapojiť, možno ich, samozrejme, používať aj tradičným spôsobom.

 

Náklady na potrebnú domácu infraštruktúru sú minimálne. Rozhodnutie používať inteligentný domáci spotrebič ovládaný na diaľku prináša výhody rozšírených funkcií, dostupnosti, flexibility, transparentnosti, ako aj atraktívne obstarávacie ceny. Aplikáciu Home Connect si môžno stiahnuť a používať zadarmo, bez toho, aby s ňou súviseli akékoľvek skryté vedľajšie náklady.

 

Pin It