Ako naplánovať dokonalú kuchyňu

 

Slováci investujú do kvalitných materiálov a moderného prevedenia kuchýň. Volia práve také typy kuchýň, ktoré im uľahčujú a spríjemňujú čas strávený v nej. Za kuchynský nábytok minieme v priemere do dvoch tisíc eur a na kuchynské spotrebiče utrácame aj okolo 1300 eur.

 

Väčšina z nás však nepodlieha najnovším módnym trendom a preto zostávame verní klasickým a nadčasovým prevedeniam. K najobľúbenejším farbám patria biele odtiene vo vysokom lesku v kombinácií s dekorom dreva. Začínajú im však konkurovať aj šedé odtiene. Prvotným faktorom, ktorý zohráva v mladých rodinách dôležitú úlohu sú financie. Siahajú po lacnejších prevedeniach kuchýň, ktoré plánujú po 5-8 rokoch vymeniť. „Naopak, zákazníci v pokročilejšom veku preferujú tradičný dizajn, dlhú, až 15 ročnú výdrž kuchyne, a sú ochotní investovať s cieľom dosiahnutia najvyššej kvality,“ uvádza Andrea Štěpánová, marketingová špecialistka spoločnosti ASKO-NÁBYTOK.

 

Ako naplánovať dokonalú kuchyňu

 

Kuchyne na mieru

Výnimkou nie sú ani kuchyne na mieru, kedy zákazníci v menších bytoch uprednostňujú plánované kuchyne, ktoré si môžu plne prispôsobiť svojim predstavám. Také byty sa nezaobídu bez stavebných úprav. Vtedy zákazníci volia praktické kuchyne. Výnimkou však nie sú ani veľké plánované kuchyne, ktoré svojmu majiteľovi umožňujú vytvoriť dizajnový interiér podľa tých najnáročnejších požiadaviek.

 

Ako naplánovať dokonalú kuchyňu

 

Slováci, ktorí neradi experimentujú

Do popredia sa dostávajú nevšedné, napríklad, tyrkysové farby. Upúšťa sa od použitia horných skriniek, ktoré aktuálne nahrádzajú jednoduché police či otvorené skrinky. V interiérovom dizajne sa stretávame s využívaním zlatých a mosadzných doplnkov napríklad dominujú farebné drezy, batérie a ďalšie kuchynské doplnky. Avšak Slováci sú konzervatívnejší a volia radšej funkčnosť pred trendmi.

 

Ako naplánovať dokonalú kuchyňu

 

Kuchynská technológia

Obľuba inteligentných elektrospotrebičov stále rastie a kuchynská doska je jednou z najvyužívanejších častí kuchyne. Dokážu komunikovať s chytrým telefónom či tabletom a značne uľahčujú obsluhu kuchyne. Riešením pre moderné minimalistické kuchyne môže byť varná doska s integrovaným digestorom. Príjemne prekvapiť môžu aj tlmené pojazdy a elektricky ovládané skrinky, ktoré uľahčia manipuláciu s kuchynským riadom a zariadením.

 

Kuchyňu naplánujú do každého priestoru.

 

Pin It