shutterstock 1011440542Africa Studio / Shutterstock.com

Kedysi jedna až dve funkcie, dnes ich nebudete vedieť zrátať na jednej ruke. Mikrovlnná rúra už dávno neslúži len ako doplnok na zohrievanie. Svojimi pokrokovými funkciami si vyslúžila popredné miesto v každej kuchyni. To, že sa stane vaším domácim miláčikom, je viac ako isté.

 

Prvotriedny pomocník

Mikrovlnná rúra patrí medzi nenápadné domáce spotrebiče, ktoré však dokážu pomôcť s obrovským množstvom práce pri varení či pečení.

Súčasné moderné mikrovlnky sú okrem prvotných činností ako rozmrazovanie či zohrievanie, vybavené aj množstvom nadštandardných a inovatívnych funkcií.

Jednou z azda najobľúbenejších je grilovanie. Kto by si predsa rád nepochutil na chrumkavom grilovanom mäsku? V tomto je naozaj plnohodnotnou náhradou rúry.

Varenie v pare sa dnes teší veľkej obľube. Nielenže ide o skutočne zdravú formu varenia, potraviny si zachovajú svoju kvalitu a nutričné hodnoty. Heslom je zdravo a chutne.

Funkcia Crisp – že ste o niečom takom nepočuli? Túto funkciu nájdete vo väčšine moderných mikrovlniek. Zaistí, aby vaše jedlo bolo dokonale prepečené a zároveň krásne chrumkavé.

 

Novinka pre milovníkov čokolády

Novým trendom sú zabudované funkcie určené na narábanie s čokoládou. Či tieto funkcie využijete ako profesionálny cukrár pri svojej práci, alebo len na potešenie vašej duše, je len na vás. Čokoládu už viac nemusíte rozpúšťať vo vodnom kúpeli, stačí zadať vhodný program v mikrovlnke. Ďalšie funkcie slúžia pre správne temperovanie a vytvoriť môžete aj čokoládový krém či sušienky.

 

Vhodná do každej kuchyne?

Mikrovlnky sú svojou veľkosťou  naozaj vhodné do každej kuchyne. Či vám ide o praktické využitie alebo dizajn, všetko sa dá skĺbiť. Ak máte dostatok priestoru, vybrať si môžete voľne stojacu mikrovlnku s výrazným dizajnom. Ak dbáte na moderný štýl, vhodným variantom bude elegantný vstavaný model.

Pin It