shutterstock 1655803141Olga Stabredova / Shutterstock.com

Kuchynský drez je jednoznačným srdcom kuchynskej linky, ktorá je zas dominantou celej kuchyne. Tým, že drez je v domácnosti skutočne mimoriadne využívaný, je treba venovať pomerne veľkú pozornosť pri jeho výbere.

Pri výbere ideálneho kuchynského drezu do vašej kuchyne je dôležité zohľadniť niekoľko faktorov, ako napríklad kvalita, voľba materiálu, tvar drezu, umiestnenie drezu, ale aj renomé výrobcu.

Začnime však pekne po poriadku.

Vyberte si typ drezu

Ešte predtým, ako začnete premýšľať nad umiestnením drezu, je dôležité si vybrať spomedzi niekoľkých typov kuchynských drezov.

V súčasnosti poznáme klasické antikorové drezy, ktoré aj dnes nájdete vo väčšine domácností.

Ďalším typom sú obľúbené granitové drezy, ktoré disponujú veľkou kvalitou a praktickosťou.

Keramické drezy môžete vidieť najmä v kuchyniach zariadených v rustikálnom štýle. Vďaka svojim vlastnostiam by sa však mohli objavovať oveľa viac, keďže sú pevné a nenáročné na údržbu.

Na trhu sa môžete stretnúť aj s drezmi z prírodného kameňa, ktoré sú však kvalitné, no odpovedá im aj ich cena, ktorá je rádovo vyššia ako klasické kuchynské drezy.

Vyberajte podľa veľkosti

Druhým dôležitým faktorom, podľa čoho vybrať kuchynský drez, je jeho veľkosť. Najčastejšou veľkosťou sú takzvané jednodrezy, ktoré bývajú väčšinou štvorcové, prípadne obdĺžnikové.

K týmto drezom sa bežne dokupuje aj odkvapkávač na riad. Tento typ drezov je vhodný najmä pre malé kuchyne.

Väčšie drezy, ktorých súčasťou je aj menšia vanička na odkladanie riadu, sa využívajú najmä v kuchyniach, kde sa často varí.

Hĺbka drezu

Poslednou vecou, na ktorú by ste sa mali predovšetkým zamerať pri výbere drezu, je jeho hĺbka. Tá je dôležitá najmä pri umývaní riadu.

Čím je hĺbka drezu väčšia, tým dokážete umyť aj objemnejší riad. Bežná hĺbka drezu je v rozmedzí od 14 cm do 20 cm.

Veríme, že vám tieto tipy pomôžu pri výbere toho správneho kuchynského drezu a vaša kuchyňa sa skutočne stane srdcom celej domácnosti.

Pin It