1 1

 

Kuchyňa je srdcom každého domova. Práve tu vznikajú výnimočné jedlá, pri ktorých sa zíde celá rodina. Investícia do jej vybavenia ale býva najvyššou položkou pri zariaďovaní celého bytu. A keďže nám kuchyňa väčšinou slúži niekoľko desaťročí, je dobré jej výberu venovať dostatok pozornosti. Nenechajte nič na náhodu a obráťte sa na odborníkov z ASKO – NÁBYTOK, ktorí vám pomôžu so všetkými detailmi – od výberu jednotlivých komponentov až po samotnú montáž.

 

Ak už možno aj tušíte, aké farby by mali vo vašej kuchyni vládnuť, určite sa vám pri vyberaní preháňa hlavou veľké množstvo nezodpovedaných otázok. V prvej rade je dobré si uvedomiť, že celkový dizajn kuchyne je tvorený z jednotlivých komponentov – čelná strana, korpus, pracovná doska, sokel, úchytky, drez, drezová batéria, spotrebiče a najrôznejšie doplnky. V kuchynských štúdiách ASKO – NÁBYTOK si môžete vyberať zo stoviek najrôznejších variantov týchto jednotlivých častí a vytvoriť tak celkom originálnu kuchyňu. Odborníci z ASKO – NÁBYTOK vám pomôžu s plánovaním i výberom a dovedú vašu predstavu k reálnemu koncu.

 

1

 

„Dôležitým aspektom pri plánovaní je predovšetkým rozloženie celej miestnosti a inžinierskych sietí, s čím súvisí tvar kuchynskej linky,“ hovorí Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka spoločnosti ASKO – NÁBYTOK. Rozmiestnenie skriniek môže mať lineárny (rovný), paralelný (dvojstranný), rohový (tvar písmena U alebo L), ostrovčekový či poloostrovčekový (písmeno G) tvar. „Do väčších priestorov sú veľmi obľúbeným trendom práve ostrovčekové kuchyne, ktoré ponúkajú omnoho viac miesta pre prípravu pokrmov. Ich nespornou výhodou je i menší počet krokov a úkonov, ktoré musíte pri pohybe v kuchyni urobiť,“ dopĺňa Andrea Štěpánová. Naopak, pre menšie kuchyne je potrebné dobre premyslieť umiestnenie jednotlivých kuchynských zón – miesto pre umývanie, prípravnú a variacu časť kuchynskej linky. S tým vám radi pomôžu špecialisti z niektorého z 13 kuchynských štúdií ASKO – NÁBYTOK.

 

3

3 1

 

Jednou z najviac zaťažovaných častí kuchyne je určite pracovná doska. Sú na ňu kladené nielen nároky na vzhľad, ale tiež na výdrž, odolnosť proti vode i vysokej teplote. V predajniach ASKO – NÁBYTOK si môžete vybrať zo širokého sortimentu materiálov a farieb všetkých pracovných dosiek, a to vo vysokej kvalite a vynikajúcom remeselnom spracovaní. Veľmi vyťaženým miestom kuchynskej linky je samozrejme tiež drez. A to dokonca i v prípade, že je súčasťou vybavenia kuchyne umývačka. Drez totiž slúži nielen k umývaniu riadu, ale tiež k opláchnutiu zeleniny a ovocia a k ďalším nevyhnutným činnostiam súvisiacich s varením. Jeho veľkosť by tak mala zodpovedať počtu členov domácnosti a frekvencii varenia. Vyberať môžete z rady materiálov, od klasického nerezu až po krásne granitové drezy.

 

5

 

Už máte konkrétnejšiu predstavu, ako by mala vaša kuchyňa vyzerať? A čo vnútorné vybavenie? Praktickým doplnkom do kuchyne sú organizéry. Vyberať môžete zo širokej ponuky rozdeľovačov a ďalších doplnkových riešení, ktoré vám pri každodennom používaní kuchyne iste spríjemnia život. Vaše zásuvky a poličky vďaka nim budú úhľadné a vy tak jednoducho nájdete to, čo akurát potrebujete. Povestnou čerešničkou na torte sú potom spotrebiče, ktoré z kuchyne urobia plne funkčnú a modernú miestnosť. Aj s ich výberom si môžete nechať poradiť od našich odborníkov v kuchynských štúdiách ASKO – NÁBYTOK.

 

 

Pin It