Whirlpool mikrovlnka vnutro

Stačí si vybrať recept a vďaka inteligentnej technológii 6. zmysel bude jedlo hotové o polovicu skôr. Nové multifunkčné mikrovlnné rúry vám pomôžu aj s pečením, grilovaním, varia v pare, zapekajú a smažia s minimom tuku.

 

Whirlpool predstavil spotrebiče 5 v 1, keďže mikrovlnné rúry už dávno neslúžia len na ohrev jedla. Inteligentná technológia 6. zmysel im dáva niekoľko nových rozmerov. „Využíva sadu inteligentných senzorov pre intuitívne varenie. Stačí vybrať druh potravín a ich hmotnosť, alebo niektorý z automatických receptov a mikrovlnná rúra zariadi zvyšok – nastavenie najlepšej funkcie, úroveň výkonu a čas varenia,“ hovorí Darina Papáčová, odborníčka značky Whirlpool. A dokáže toho ešte oveľa viac. 

 

Whirlpool MWP 301 W mikrovlnka

 

Pečte ako v klasickej rúre

Výkonný ventilátor s kruhovým vykurovacím telesom v zadnej časti mikrovlnnej rúry dokonalo nahradí teplovzdušné pečenie v klasickej rúre. Problémom nebude žiadne z tradičných jedál, kysnuté koláče, pečené kura a najrôznejšie druhy koláčov. Kombinácia horúceho vzduchu s mikrovlnami sa postará o to, že pokrm bude zvnútra teplý a zvonku opečený do chrumkava, keďže multifunkčné mikrovlnky Whirlpool disponujú patentovanou funkciou Crisp zabezpečujúcou práve chrumkavé zapekanie. A to všetko za výrazne kratší čas ako pri klasickom pečení.  

 

Whirlpool mikrovlnka pecenie

 

Smažiť zdravo a bez tuku? Ide to

Tie najvybavenejšie modely ponúkajú aj patentovanú funkciu CrispFry. Vďaka nej je možné smažiť s minimom tuku alebo celkom bez oleja, podobne, ako pri teplovzdušných fritézach. Funkcia CrispFry kombinuje teplovzdušné pečenie so špeciálnym zapekacím tanierom Crisp. Je vhodná nielen na čerstvé potraviny, ale pre mrazené.

„Funkcia CrispFry využíva kombináciu účinkov výkonného grilu, priestorovej distribúcie mikrovĺn, špeciálneho taniera Crisp a rotácie taniera. Počas niekoľkých minút tak môžete podávať do chrumkava usmažené zdravé jedla s minimom tuku, ale skvelou chuťou,“ doplňuje Darina Papáčová.

Jedlo uvaríte aj v pare

Ďalším plusom je funkcia Varenie v pare. S technológiou 6. zmysel sa hodí na prípravu zeleniny, rýb, ryže a cestovín v špeciálnej parnej nádobe. Funguje v dvoch krokoch: najskôr rýchlo privedie vodu do bodu varu a potom následne udržuje teplotu vody tak, aby sa tvorila aktívna para po celú dobu nastavenej dĺžky varenia. Rúra sama pridáva správne množstvo pary v správnom čase. 

 

Whirlpool mikrovlnka varenia v pare

 

Možnosť samočistenia

Funkcia na šetrné rozmrazenie s ohrevom sa rýchlo postará o jedlo také svieže, ako by ste ho práve uvarili. Vďaka senzorovej technológii celý proces prebehne tak, že si potraviny zachovajú aj pôvodnú štruktúru, vzhľad a chuť. K dispozícii je aj špeciálny program pre rozmrazovanie a rozpekanie pečiva.

Ovládanie všetkých modelov je navyše ľahké a intuitívne. Niektoré rúry sa dokonca samé aj vyčistia. A pokiaľ automatickú funkciu nemajú, postačí handrička a trocha čistiaceho prostriedku. 

Whirlpool mikrovlnka souffle

Pin It