shutterstock 1459820771

Veľkou výhodou dnešnej modernej doby je to, že nech potrebujete akýkoľvek domáci spotrebič, nájdete na trhu presne to, čo hľadáte a navyše si môžete vyberať z množstva rôznych funkčných i dizajnových prevedení.

 

Domáci spotrebič, bez ktorého sa nezaobídete doma, na chate, ba dokonca ani v práci, je chladnička, ktorá vám pomáha udržiavať potraviny čerstvé a bez známok kazenia sa. Ich doba exspirácie sa tak v kvalitnej chladničke nezníži. Najnovšie modely chladničiek sú už dnes tak prepracované, že vnútri majú, spravidla v spodnej časti so šuplíkmi, nulovú teplotnú zónu. Tá je vhodná najmä pre skladovanie ovocia či zeleniny, kde vydrží dlhšie čerstvá a šťavnatá.

 

Aký typ si vyberiete?

Zrejme najväčšou dilemou pri kúpe chladničky je to, či zvolíte bežný model s mraziacou časťou umiestnenou pod chladničkou, alebo pôjdete do amerického dvojdverového typu, prípadne vyberiete chladničku bez mrazničky a tú budete mať ako extra spotrebič. Zaujímať vás môže aj možnosť zmeny orientácie otvárania dverí, čo nie všetky modely umožňujú.

 

Pozor na spotrebu

Tým, že je chladnička v prevádzke celoročne bez prestávok, je dobré pri jej výbere zvážiť aj to, akú energetickú triedu má, nakoľko sa to odrazí vo vašich ročných nákladoch na jej spotrebu elektriny. Ak ste dlho fungovali so staršou chladničkou, tak určite poznáte namŕzanie stien. Tomu môže byť vďaka samoodmrazovacej funkcii koniec, pretože prúdenie vzduchu vnútri chladničky je rovnomerné a steny tak viac nenamŕzajú.

 V neposlednom rade zvoľte úžitkový priestor chladničky primeraný veľkosti vašej domácnosti. Ten sa udáva v objeme pre jednotlivé časti (v prípade, že má model aj mrazničku).

 Ako doplnkovú praktickú funkciu majú niektoré chladničky možnosť dávkovania vody či ľadu. Najmä pri domácnosti s deťmi oceníte aj povrchy chladničiek odolné voči odtlačkom rúk. Displej na chladničke na dverách vás informuje o vnútornej teplote. Tie najmodernejšie modely už môžete prepojiť s mobilnou aplikáciou, prípadne sú vybavené tabletmi, ktoré vás upozorňujú na trvanlivosť či exspiráciu potravín uložených v chladničke.

 

Zdroj obrázka:

Monkey Business Images / Shutterstock.com

Pin It