franke kuchyna ostrov

Franke ako najväčší výrobca kuchynských drezov na svete vniesol povestnú švajčiarsku kvalitu aj do novej triedy vstavaných spotrebičov. Kladú dôraz na kvalitu pripravených pokrmov, bezpečnosť, úsporu energie či použitie  kvalitných materiálov a moderných technológií výroby. 

 

Vďaka originálnemu a krásnemu dizajnu získavajú produkty Franke každý rok ceny na významných dizajnérskych súťažiach a Boris Žídek, sales manager zo spoločnosti Franke ubezpečuje, že novým dizajnom nesklamú ani teraz. „Exkluzívna prémiová trieda Mythos pre kuchyne najvyššej triedy, ponúka čistý minimalistický dizajn s novou čiernou povrchovou úpravou.

 

franke kuchyna platna

 

Dizajn je založený na dominancii skla a tenké nerezové lišty vyvolávajú dojem elegancie a dokonalosti. Sú vybavené intuitívnym ovládacím panelom na najpohodlnejší spôsob obsluhy a vďaka farebnému displeju a fotografiám uľahčujú nájdenie správneho programu.“ Na svoje si prídu aj milovníci industriálneho štýlu v modelovej triede Trendline, vo farebnom prevedení čierna mat a meď.

Inteligentné varenie

Boris Žídek pripomína, že spotrebiče Franke sú inteligentnými pomocníkmi v kuchyni, šetria energiu a čas, a prípravu jedla menia na pohodovú činnosť. „Vďaka funkcii COOK ASSIST sa pokrm pečie automaticky a bez rozmýšľania. Nastavíte hmotnosť jedla a rúra zvolí optimálne nastavenie, ktoré počas pečenia ešte upravuje. MULTICOOKING je vhodný na prípravu kompletného menu až štyroch chodov naraz na štyroch úrovniach rúry, bez nežiadúceho miešania pachov a chute. Súbežne pripravíte plátky mäsa, pečenú zeleninu, koláč, aj lasagne. SMOOTH 2 CLOSE je systém novej generácie pántov na tlmené dovretie dvierok, aby sa zabránilo prudkému nárazu. FULL CLASS DOOR je pokročilejšia technológia úpravy skla. Sklá sú utesnené, preto sa medzi ne nič nedostane a ostávajú stále krásne čisté.“ Keď je jedlo hotové, na udržanie správnej teploty poslúži ohrievacia zásuvka, ktorá má všestranné použitie. Udržiava teplotu hotových jedál, ale aj rozmrazuje, varí pri nízkych teplotách a ohrieva taniere, šálky.

 

franke kuchyna linka

 

Automaticky a jednoducho

Funkcia EASYCOOK obsahuje deväť automatických programov na prípravu jedla, medzi ktoré patrí varenie pri miernej teplote bez rizika pripálenia, predhriatie panvice na dosiahnutie ideálnej teploty oleja, grilovanie podľa hrúbky mäsa na optimálne prepečenie, či moka automatický ohrev kávovaru. Keď je káva hotová, ozve sa zvukový signál. Praktická je aj funkcia FLEXPRO, ktorá využíva celú varnú dosku ako jednu varnú plochu. S funkciou BOOSTER  dosiahnete maximálnu teplotu za niekoľko sekúnd, čo výrazne skracuje čas varenia. Praktický je aj odsávač a indukcia, ktoré sú perfektne integrované.

 

franke kuchyna

 

„Odsávanie je aktivované automaticky hneď ako  je spustená varná doska. Tieto odsávače sú vybavené najmodernejšími motormi, ktoré dokážu prispôsobiť výkon spôsobu varenia a množstvo pár. Majú integrovaný intenzívny stupeň, ktorý okamžite odstráni silné výpary pri vyprážaní. Dotykový ovládač typu Slide zabezpečí jednoduché nastavenie úrovne varenia. Odsávače MARIS a MYTHOS 2GETHER sú ideálnym riešením pre kuchyne s ostrovom, pričom nehrozí náraz hlavy do odsávača,“ vysvetľuje B. Žídek.

Ideálna teplota 

Chladničky Franke zabezpečujú rovnomerné chladenie vzduchu vďaka ventilátoru, ktorý sa nachádza v hornej časti chladničky. Ten šíri ochladený vzduch rovnomerne po celom priestore. Funkcia FAST COOL je ideálna na rýchle schladenie väčšieho množstva potravín, napríklad pri návrate z nákupu. Teplota klesne až na 3°C a po šiestich hodinách sa funkcia automaticky vypne. Chladničky Franke sú dokonca vybavené programom DOVOLENKA, ktorý umožňuje zákazníkovi zníženie spotreby energie na dlhší čas.

Čisto po varení

Aj nová vstavaná umývačka riadu má svoje prednosti, medzi ktoré patrí systém sušenia COOL DRY. Ten predchádza nepríjemnému nárazu pary pri otvorení dvierok. Boris Žídek zo spoločnosti Franke vysvetľuje: „Dvere sa na konci programu automaticky plynule na niekoľko centimetrov otvoria a tým zabezpečíme lepší výsledok sušenia.“ Na dokonalú údržbu umývačky slúžia aj dezinfekcia a autočistenie – programy s doplnkovým antibakteriálnym účinkom. 

www.franke.sk

Pin It