sanitino kuchyne

Foto: Shutterstock

 

Každý občas v živote potrebuje zmenu! A platí to aj v oblasti interiéru. Kuchyňa už dávno neslúži iba na prípravu jedla, musí byť krásna a predovšetkým funkčná – len tak sa v nej budete cítiť dobre. Svet obleteli nové trendy, tak neváhajte a osviežte nimi aj váš kuchynský kútik!

 

Volanie matky prírody

Zelenší životný štýl rezonuje celou spoločnosťou a dostáva sa do popredia záujmov aj v interiéroch. Snažíme sa o spojenie s prírodou a o udržateľnosť. To sa stalo tohtoročnou podstatou mnohých zaujímavých dekoračných nápadov.

Prírodné materiály alebo ich bezchybné imitácie sú trendmi už dlhšiu dobu – nadčasovosť sa im rozhodne nedá uprieť. Nech už zvolíte kamenný obklad na stene alebo drevené prvky (ako napríklad pracovnú dosku alebo skrinky či poličky), môžete si byť istí, že sa len tak neopozerajú. Nezabudnite ich doplniť živými kvetmi alebo ešte lepšie bylinkami v kvetináčoch. Tie kuchyni dodajú vzdušnosť a útulnosť.

Návrat k prírode sa odráža aj na farebnej palete – tmavozelená a modrá budú v roku 2022 tými najpopulárnejšími farbami. Odtieň šalviovo zelenej je už teraz veľmi obľúbený a zostane to tak aj naďalej. Smaragdovozelená zas očarí kráľovským puncom jedinečnosti. Snáď každý si hneď vybaví luxusný šperk. Do kuchyne ju je možné zakomponovať v podobe elegantných drobností, ktorými môže byť riad a podobne. Zelená sama o sebe symbolizuje harmóniu a rast. Je to dokonalá farba, ktorá nám pripomína, že máme tento rok nájsť rovnováhu.

 

sanitino kuchyne

Foto: Shutterstock

 

Čierna po boku zlatej

Zlatá sa často objavuje na kuchynských doplnkoch, krásnom riade a rôznych drobných detailoch. Najvhodnejšie je však zaobstarať si kuchynskú batériu so zlatou povrchovou úpravou. V sprievode čierneho drezu bude vyzerať skvostne. Drezy sú v dnešnej dobe na rebríčku dôležitosti v kuchyni veľmi vysoko, preto výberu venujte dostatok času. Všeobecne platí, že je dôležité to s čiernou neprehnať. Je vskutku výrazná a silná, preto sa hodí do priestorovo veľkorysejších kuchýň. Okrem čierneho drezu do kuchyne môžete vyhľadať menšie stoličky v tejto farbe, spotrebiče či akékoľvek dekorácie. Okrem zlatej sa k čiernej skvele hodí mosadz.

 

sanitino kuchyna

Foto: Shutterstock

 

Buďte uprostred diania!

V kuchyni pripravujeme dobroty nielen pre seba, svoju rodinu, ale aj pre návštevy. Preto je trend prepájania priestorov – najčastejšie kuchyne a obývačky – tak obľúbený. Dáva nám možnosť byť uprostred diania, aj keď práve varíme. Moderné poňatie kuchyne stiera rozdiel medzi ňou a obývacou izbou, takže vlastne ani nevieme, kde končí jedno a začína druhé. Nahráva tomu aj trend kuchynských skriniek, siahajúcich až k stropu, ktoré splynutie priestorov ešte viac podporujú. V neposlednom rade využite možnosť vstavaných kuchynských spotrebičov – vďaka nim priestor zostane nenarušený a kuchynská linka bude pôsobiť dokonale kompaktne.

Ostrovček nielen v snoch

Snáď každý si dokáže predstaviť populárny ostrovček uprostred kuchyne. Ide o jedinečné riešenie, ktoré pozná väčšina ľudí z filmov, avšak keď disponujete veľkým priestorom, môže sa aj film stať realitou. Kuchynské ostrovčeky nám okrem linky poskytujú ďalší pracovný a úložný priestor. Nespornou výhodou je aj menší počet krokov a úkonov, ktoré musíte pri pohybe v kuchyni urobiť. Pri plánovaní jeho inštalácie by ste mali mať na pamäti, že vám bude pravdepodobne slúžiť niekoľko desaťročí, a tak je dobré celému procesu venovať dostatok času a pozornosti.

Krása vzorov

Vzory sú viac než žiaduce a v tomto roku sa dostali aj na podlahy. Tento rok by to mal byť veľký hit v plánoch designérov a architektov. Dodávajú dreveným podlahám šmrnc. Zmiešaním svetlého a tmavého dreva vznikajú úžasné kombinácie. Ak nechcete drevenú podlahu, nebojte sa ani iných materiálov. Rôzne poskladané dlaždice alebo priamo mozaika vyzerajú skvele a okorenia celú miestnosť netradičným vzhľadom.

 

sanitino kuchyne drez

Foto: Shutterstock

 

Industriálny design

V kuchyniach, a nielen v nich, sa čoraz častejšie objavujú odhalené múry, priznané tehly, betónové stierky, kameň a kov. Ľudia si zamilovali industriálny štýl, a tak niet divu, že sa naň zameriavajú aj interiéroví designéri a stal sa jedným z tohtoročných trendov. Keďže industriálny štýl patrí k tým veľmi výrazným, je vhodné zaradiť do modernej kuchyne len pár detailov. Skvelú službu preukážu kovové svietidlá či matne sivé odtiene na menších plochách.

Pin It