Vyrovnáte povrch, vytvoríte vynikajúci podklad pre obklady či dlažby, opláštite vaňu či modul WC, zakryjete rozvody a potrubia, urobíte odkladacie priestory či deliace priečky. To všetko pomocou jediného materiálu, ktorý je vodeodolný, a spoľahlivo nahrádza sadrokartón aj murivo. Predstavujeme vám UNIPLATŇU, praktického pomocníka, ktorý šetrí nielen čas.

 

Austrotherm UNIPLATŇA je obojstranne povrchovo upravená doska z extrudovaného polystyrénu, vystužená so sklotextilnou mriežkou a pokrytá maltou. Ide o ľahký materiál, ktorý má vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti, a  je odolný voči vode, mrazu a vysokému zaťaženiu. Má praktické rozmery (1300 x 600 mm, 2600 x 600 mm), je tvarovateľná a má dobrú priľnavosť k povrchom. Tieto vlastnosti z UNIPLATNE robia jedinečný materiál, ktorý má široké využitie pri výstavbe i rekonštrukciách.

 

 austrotherm uniplatna tepelna izolacia kupelne casopis sab stavebnictvo byvanie

 

 

Ideálna nielen do kúpeľní a wellness

Odolnosť UNIPLATNE voči vode umožňuje jej bezpečné použitie v miestnostiach v priamom styku s vodou a vlhkosťou. Zhotovíte z nej deliace stavebné konštrukcie, priečky, podhľady a vytvoríte odkladacie priestory či plochy na osadenie umývadla. Používa sa aj na opláštenie vaní či predstenových WC modulov.

 

 

austrotherm uniplatna tepelnoizolacna doska casopis sab stavebnictvo byvanie

 

Vďaka odolnosti proti vysokému zaťaženiu možno UNIPLATŇU použiť ako náhradu za betónové poterové vrstvy a rovno na ňu sa môžu aplikovať obklady a dlažby. Nalepením dosiek na podklad vznikne dokonale rovná plocha, ktorú je možné vyvážiť v horizontálnom aj vertikálnom smere. To umožňuje tvorbu ideálnych rohov, nároží, vyrovnanie stavebných nerovností, pričom netreba brať ohľad na vlhkostný režim v miestnosti, z dôvodu prakticky nulovej nasiakavosti materiálu.

 

Šetrí čas

Aplikácia UNIPLATNE je oproti sadrokartónu či murovaniu výrazne jednoduchšia. Z jednej dosky je po prikotvení k podkladu pomocou spojovacích prvkov ihneď hotová stena, ktorú možno okamžite obkladať či omietnuť.  Odpadá teda krok, kedy je potrebné napríklad stenu, prácne vybudovanú z pórobetónových tvárnic a lepiacej malty, po vymurovaní pokryť ešte výstužnou sieťkou a lepidlom. Netreba riešiť ani žiadne pomocné vodiace konštrukcie ako pri sadrokartóne. Nezanedbateľná je určite aj čistota prevedenia prác a vznik minimálneho množstva odpadu.

 

Jednoduchá práca s doskami a profilmi

Na prácu s doskou vám stačí bežné náradie – ručná či elektrická píla. Austrotherm UNIPLATŇA je dostupná až v trinástich hrúbkach. Pre dokonalé zvládnutie detailov sú dostupné aj L- a U- profily.

www.austrotherm.sk

Pin It