cistic okien

Zdroj obrázka: Tinatin / Shutterstock.com

 

Umývanie a leštenie okien je pracná robota a väčšinou zaberie veľa času. Najmä ak bývate vo veľkom dome s množstvom okien. Ak máte zároveň domácich miláčikov, ktorých baví pozeranie z okna, možno ste už neraz našli na svojom okne nejaký „suvenír. Tak či tak, umývanie okien nepatrí medzi obľúbené činnosti. Ako si umývanie aspoň trochu uľahčiť?

 

Počuli ste už o elektrickom čističi okien? Možno áno, ale ešte ste vo nevidelo naživo. Čistič okien vie byť veľkým pomocníkom v domácnosti. Avšak tak, ako väčšina vecí, má svoje výhody a nevýhody. Ktoré medzi nich patria?

 

Výhody

  1. Umývanie vám zaberie menej času
    Najväčšou výhodou je práve šetrenie vášho času. S čističom okien len prebehnete po každom okne a do pár minút máte okno vyčistené. Zároveň sa s čističom dostanete aj na miesta, kde sa vám predtým čistilo zle, napríklad rôzne rohy.

  2. Pre vašu bezpečnosť
    Ak umývate okná na vyššom poschodí a musíte sa vykláňať z okna, aby ste dosiahli na aj vzdialený kút, s čističom to robiť nemusíte. Stačí ak si dokúpite dlhšiu tyč, vďaka ktorej sa nebudete musieť nakláňať z okna alebo sa snažiť dosiahnuť na vyššie položené sklo.

  3. Rôzne systémy
    Záleží od konkrétneho modelu, existujú však čističe, ktoré môžete využiť na viac miest než len na okná. Môžete tak vyčistiť napríklad aj podlahu či dvere.

 

Nevýhody

  1. Cena
    Hoci čističe na okná nepatria medzi najdrahšie spotrebiče, pre niekoho môžu stále predstavovať pomerne drahú položku. Avšak, ak raz vyskúšate čistiť na umývanie okien, budete presvedčení, že tá investícia vám za to stála.

  2. Manipulácia
    Ak máte úzke okná alebo okná v nejakom asymetrickom tvare, je možné, že sa vám s čističom nebude manipulovať práve najlepšie. Zvážte preto pred kúpou to, či máte doma na okná, na ktoré sa dá čistiť použiť.

 

Pin It