30.9.2015

 

Úspešnú niekoľkoročnú spoluprácu profesionálneho svetelného štúdia s dodávateľom inteligentných elektroinštalácií sa podarilo pretaviť do vzniku veľkého, moderného a exkluzívneho showroomu svietidiel, ktorý je kompletne riadený systémom Domotron.

 

smartlight 1

Realizácia prezentačnej plochy Smart Lightu na Pestovateľskej ulici 8A v Bratislave znamenala vytvorenie jedinečného priestoru, ktorý predstavuje nielen dizajnové svietidlá od svetových výrobcov, ale aj moderné riešenie elektroinštalácie s využitím systému Domotron. Architekti, projektanti, ale aj investori tak majú možnosť nájsť na jednom mieste potrebné informácie, ale zároveň si aj v praxi vyskúšať ovládanie technológií prostredníctvom inteligentnej elektroinštalácie. V budove sa nachádza viacero veľkokapacitných elektrorozvádzačov, ktoré sú kompletne vybavené produktami Domotron. Navyše, pre technicky zdatných záujemcov je v hlavnom prezentačnom priestore na poschodí budovy k dispozícii rozvádzač so zasklenými dverami, ktorý ponúka možnosť priamo sa oboznámiť aj so zapojením systémových prvkov.

smartlight 2

Ovládanie systému Domotron

  • nástenné tlačidlové ovládače so snímaním teploty;
  • webové rozhranie Domotron Tuner v počítačoch;
  • aplikácie Domotron v tabletoch a telefónoch;
  • tablet osadený v dizajnovom nástennom stojane LoopDock.

smartlight 3 smartlight 4

Využitie systému Domotron je nesmierne rozsiahle. V budove ovláda približne 150 spínacích svetelných obvodov, ich počet sa však mení, resp. dopĺňa. Kabeláže a celý priestor sú totiž navrhnuté tak, že je možné kedykoľvek doplniť ovládaný svetelný obvod bez nutnosti sekania. Systém má ďalej pod kontrolou stmievané svetelné obvody, LED RGB svetelný obvod, zóny podlahového teplovodného vykurovania i stropného chladenia, ovládanie exteriérových hliníkových roliet, vrátane bezpečnostnej mreže, ovládanie hlavnej brány pred budovou cez GSM, ako aj okruh zavlažovania v exteriéri. Takto navrhnutý priestor a možnosti prezentácie, ktoré ponúka, poskytujú záujemcom všetky dôležité a relevantné informácie, ktoré im pomôžu pri rozhodovaní sa o správnom spôsobe riešenia elektroinštalácie.

smartlight 5

V rámci systému sú integrované:

  • NUOVO audio zóny – podmazové ozvučenie priestorov celej budovy;
  • komplexné riadenie tepelných čerpadiel Viessmann;
  • IP kamery AXIS;
  • komunikácia s autonómnym zabezpečovacím systémom.

smartlight 6

Viac informácií na stránkach www.domotron.sk a www.smartlight.sk.

text a foto: Smart Light

Pin It