S každým rokom nás čakajú nové trendy, napadlo vám však, že tie sa týkajú aj podlahy?

Rok 2017 očakáva zvýšenie investícií do podláh takmer o 30%. Ako si však vybrať kvalitnú podlahu, ktorá by spĺňala aj tie dizajnové nároky? Máme pre vás 5 tipov!

Tmavé drevo

Svtlé až biele drevo bolo dlho dominantnou farbou podláh v mnohých domovoch aj vďaka svojmu modernému, čistému vzhľadu. Tento rok sa však pomaly vracajú na scénu výraznejšie, tmavšie farby. Odtiene tmavosivej a tmavohnedej  dodajú interiéru sofistikovanú atmosféru a navyše sa hodia aj do moderného aj do rustikálneho interiéru.

1

 

Matná úprava

Matná povrchová úprava dodá podlhae uveľnenosť aj textúru.

2

 

Premyslené detaily

Dizajnéri začínajú byť oveľa kreatívnejší aj pri výbere podláh. Práve preto sa neboja siahnuť aj po odvážnejších farbách akou je napríklad tyrkysová a efektne ju skombinovať s prírodnou hnedou.

3

 

Lepenka

Finančne nenáročná lepenka sa môže pochváliť aj relatívne dlhou výdržou. Práve preto po nej siaha množstvo mladých ľudí, ktorí túžia po modernom, no pritom nadčasovom dizajne.

5

 

Korok

Korok sa na scénu vrátil už niekoľko sezón dozadu a vďačiť za to môže najmä eko trendu. Na fakte, že je to veľmi štýlový výber do moderného interiéru mu to však neuberá.

4

Foto: Ecora, The Natural Wood Floor Company, Stone & Ceramic Warehouse, Sisal & Seagrass, The Baked Tile Company

Pin It