Neoddeliteľnou súčasťou interiérovej architektúry sú jednoznačne drevené podlahy, pričom sa tešia skutočnej obľube u architektov i spotrebiteľov. Nenapodobniteľná prírodná kresba, farebnosť či dojem príjemný na dotyk aj pre oči. To všetko vnesie drevená podlaha do každého obytného priestoru.

 

dlazkovica

 

Prírodou dané výhody

Nepopierateľnou výhodou drevených podláh je ich prirodzená odolnosť. Tá sa v jednotlivých typoch podláh mení len podľa dreviny a jej tvrdosti či povrchovou úpravou.
Veľmi obľúbeným riešením je tzv. dlážkovica alebo aj palubovka, ktorá je vyhľadávaná predovšetkým vďaka svojmu prírodnému vzhľadu. Dlážkovica dokáže výborne oživiť každý interiér a v porovnaní s bežným laminátom je na dotyk príjemná a pocitovo mäkká a teplá. K prednostiam dreva patrí aj to, že sa dá pri poškriabaní jednoducho prebrúsiť a vyzerá ako nové.

Systém perodrážka

Dlážkovica sa ukladá perodrážkovým systémom, pri ktorom sa do seba zakladajú jednotlivé profily a vytvárajú dokonalý povrch. Po položení, je nutné rátať s tým, že drevo môže ešte trochu pracovať. Aby sa tento efekt znížil na čo najmenšie množstvo, je dôležité ho nechať v priestore, kam sa bude ukladať, najmenej jeden až dva dni. Dlážkovica sa kladie na trámy alebo na rošt z hranolov a po skončení je potrebné ju prebrúsiť a ponatierať nejakým povrchovým náterom. Na výber je napríklad vosk, olej či lak na drevo.

Drevo sa na rozdiel od umelých hmôt nabíja statickou elektrinou len minimálne. Čo má za výhodu, že nepriťahujú toľko prachu a teda sa ľahko udržiavajú. Pri výbere podlahy sa určite neorientujte len podľa financií. Lacné krytiny sa môžu časom veľmi ľahko predražiť, keďže podlaha je najviac namáhaná časť.

Kvalitnú dlážkovicu za skvelé ceny si môžete objednať na stránke: https://www.tatranskyprofil.eu/produkty/dlazkovica/.

Pin It