Vďaka dverám a skrytým zárubniam Dorsis je možné vytvoriť dokonalo plynúci, ničím nerušený a čistý interiér. Možností, ako ušetriť drahocenné metre štvorcové, alebo vytvoriť efektné rozdelenie priestoru, však máte nespočetne veľa.

 

DSC06012 845x321

 

Profil zárubne umožňuje dvernému krídlu lícovať so stenou a vytvoriť tak plochu zbavenú zbytočných a nefunkčných detailov. Hliníkový profil Dorsis má hneď niekoľko výhod. Profily Fortius 52 aj Durus 45 sú vyvinuté tak, že ich možno použiť reverzne. Dvere sa tak dajú otvárať, pričom celistvá plocha zostáva pri pohľade von i dovnútra zachovaná. Toto vyhotovenie nájde uplatnenie napríklad v hale, kde je kvôli úspore miesta nutné otvárať dvere do miestností, ale zároveň je potrebné zachovať jednotu priestoru. Exkluzívny model dverí so skrytou zárubňou Fortius 52 možno použiť až do výšky 3 500 mm, a to buď s horným nadpražím alebo bez neho. Ďalšou z výhod dverí a skrytých zárubní Dorsis je možnosť ich skosenia v akomkoľvek požadovanom uhle.

Dvere sa vždy prispôsobia priestoru a možno ich inštalovať aj do podkrovných miestností, a to s maximálnym využitím daného priestoru. Povrch dreveného dverného krídla možno upraviť lakovaním kvalitnou polyuretánovou farbou v akomkoľvek odtieni RAL, a to v matnom, ale aj v plnom lesklom variante. Povrch dverí je možné opatriť aj dyhou alebo stierkou, podľa akéhokoľvek želania klienta. Dvere Dorsis tak môžu v priestore vyniknúť alebo opticky splynúť so stenou.

 

202798 01 ANYWAYdoors room divider central axis 2 1 1030x736 Pivotové dvere


Keď je miesta naozaj málo

Okrem skrytých zárubní ponúka Dorsis aj posuvné dvere, ktoré možno posúvať po stene, alebo zabudovať do bezobložkového puzdra. Toto vyhotovenie sa skvelo hodí do priestorov, v ktorých je menej miesta a otvorené dverné krídlo by bolo prekážkou. Krídlo posuvných dverí môže byť drevené i sklenené – číre alebo pieskované. Celosklenené otvárateľné dvere ponúka spoločnosť Dorsis pod názvom Vitrum. Ide o dvere so skrytou zárubňou, ktoré môžu mať výšku až 2 800 mm.

 

202798 02 ANYWAYdoors room divider offset axis 1030x824

Pivotové dvere Axon


Pôsobivé členenie priestoru


Ďalším skvelým dizajnovým riešením na oddelenie priestoru sú pivotové dvere a celosklenené industriálne priečky. Vždy sú vyrobené z kaleného bezpečnostného skla, ktoré je zasadené do hliníkového alebo oceľového rámu. Otočné pivotové dvere sú osadené na pivotovom pánte s možnosťou rotácie 360 stupňov. Pri umiestnení niekoľkých pivotových dverí za sebou vzniká kinetická variabilne otočná stena, ktorá sa hodí na rozdelenie priestorov konferenčných miestností a posluchární. Produkty Dorsis sú vždy dokonalým doplnkom interiéru a kvalita ich spracovania vám vyrazí dych.

 

 Delici stena digero 1030x686

 Hliníkové priečky Digero

 

Text a foto: Dorsis

Viac informácií na: www.dorsis.cz

Pin It