Svetovou novinkou medzi strešnými skladanými krytinami je samolepiaci 3D šindeľ IKO Cambridge Xtreme 9,5°. Je to jediný materiál svojho druhu medzi skladanými krytinami, ktorý zabezpečuje vodeodolnosť strechy už pri sklone 9,5°. a to bez nutnosti vytvorenia vodotesného podstrešia.

 

Cambridge Xtreme je možné aplikovať na nízke sklony, ale zároveň aj na zvislé steny, čiže na plochy s 90-stupňovým sklonom. Vďaka tomu má šindeľ Cambridge Xtreme najširšie možné využitie od 9,5° do 90° vrátane. So svojím jedinečným 3D vzhľadom sa veľmi podobá prírodnej bridlici, resp. dreveným cédrovým šindľom a cenovo ostáva na úrovni kvalitných šindľov.

 

iko strechy pre rodinne domy casopis sab stavebnictvo a byvanie

 

Dve vrstvy šindľa zaručujú výnimočnú mechanickú odolnosť a zároveň flexibilitu. Jeho aplikácia e vďaka nepravidelnému tvaru veľmi jednoduchá a rýchla. Tento unikátny strešný materiál je odolný voči silným vetrom aj vetrom hnanej dažďovej vode. Potvrdili to aj náročné testy, simulujúce extrémne počasie, ktoré v Európe nastáva len raz za 50 rokov. Produkt s dlhodobou zárukou Na daný produkt výrobca poskytuje až 30-ročnú limitovanú záruku a 15-ročnú Platinovú záruku, ktorá v prípade zatekania strechy garantuje opravu strechy a náhradu škody až do výšky 100 percent. Životnosť produktu je až 40 rokov, s minimálnymi požiadavkami na údržbu. Je dostupný v siedmich exkluzívnych prírodných farbách. Keramizovaný granulát na povrchu zabezpečuje UV ochranu a farebnú stálosť šindľov počas celej doby životnosti.

 

 

Chránená technológia výroby Cambridge Xtreme sa zakladá na dlhodobo testovanej a extrémne trvanlivej vložke zo sklených vlákien. Sklená rohož sa vyrába priamo v závodoch IKO, to znamená, že jej kvalita je pod neustálou kontrolou. Dlhoročné skúsenosti (na Slovensku už 25 rokov) ukázali, že šindle z európskej produkcie spoločnosti IKO bez problémov zvládajú premenlivé podmienky stredoeurópskeho podnebia.

 

 iko strechy riešenia pre rodinne domy stavebnictvo byvanie

 

Veľmi dôležitá je špeciálna úprava asfaltu, ktorá je chráneným technologickým postupom firmy IKO. Výsledkom je významné zlepšenie odolnosti šindľov voči vysokým teplotám. Proces – chemická reakcia – prebieha v špeciálnom prísne kontrolovanom výrobnom zariadení po dobu viac než 10 hodín. Za použitia bitúmenu, plynného O2, luxačného oleja a akcelerátora (FeCl2) a pri neustálej kontrole teploty celého procesu tu asfalt mení svoju prírodnú štruktúru a po pridaní práškového CaMg(CO3)2 sa dosiahne extrémne vysoký bod topenia šindľov – až 125 °C.

 

 

 

Vhodné aj na rekonštrukcie Zadná strana Cambridge Xtreme je pokrytá masívnym celoplošným samolepiacim pásom, vďaka ktorému je za veľmi krátky čas po inštalácii celá strecha dokonalo zlepená. Strešné šindle Cambridge Xtreme sú vhodné na nové strechy, ale vďaka svojej nízkej hmotnosti sú obľúbené aj pri renováciách (hmotnosť okolo 12 kg/m2). Oproti tradičným strešným materiálom vás nečaká dlhý rad zmien, ako inštalácia paropriepustnej fólie, latovanie, nové klampiarske prvky, vysunutie strešných okien a ich úprava v interiéri. Naplánovanie prác súvisiacich s prekrytím šindľov je oveľa jednoduchšie a časovo menej náročné ako pri celkovej renovácii. Pri kúpe šindľov vás neprekvapia vysoké ceny jednotlivých tvaroviek, pretože samotné doplnky (hrebenáče, nárožia a pod.) sa vyrábajú zo základného šindľa vyrezávaním

 

Pin It