Dobré schodisko je spojenie medzi dvoma podlažiami domu, ktoré v jednom celku vytvára jednu celistvú harmóniu. Často je to spojenie medzi spoločenskými miestnosťami a osobným priestorom určeným na vlastné súkromie. Vybrať si ale také, ktoré bude pohodlné, funkčné a kvalitné, nie je jednoduché, pretože pri tom musíte zvážiť aj niekoľko ďalších a nemenej dôležitých detailov.

 

 

Aby ste nič z toho nepodcenili, poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ktoré to sú.

 

 ako kupit schodisko smart home nakup online stavebnictvoa byvanie

 

Funkcia a účel

 

Prvá vec, ktorú treba zvážiť pred investovaním do nového schodiska, je to, aké funkcie bude vo vašej domácnosti plniť. Chystáte sa ísť nimi hore a dole desaťkrát denne, pretože vaša kancelária alebo študentská izba sú na vyššom poschodí? V takom prípade by ste chceli, aby bolo schodisko  pohodlné a robustné, vyrobené z betónu alebo dreva a so zábradlím. Pokiaľ nemáte malé deti, môžete si dovoliť aj niečo luxusnejšie - sklenené schody sú dnes veľkým trendom. Alebo bude schodisko súčasťou vašej obývačky a vy tak budete chcieť minimalistický elegantný dizajn? Možností je naozaj niekoľko, rozhodujte sa s ohľadom na priestorové možnosti a podmienky, ktorými disponujete, kam určite patrí aj vaša finančná situácia.

 

 

Doplnky schodiska

 

Ďalšia vec, ktorú treba mať na pamäti, sú komponenty schodiska. Ich výber bude závisieť od toho, či sa jedná o uzavreté alebo otvorené schodisko. Môže to byť špeciálny obklad, koberec, no nemenej dôležité je aj dobré osvetlenie schodov. Také, ktoré vám zaistí maximálnu bezpečnosť pri pohybe po nich a dodá im zároveň iný nádych. Pokiaľ chcete na schody dobre vidieť a súčasne pri tom ušetriť, zvoľte si úsporné osvetlenie schodov, ktoré vám zaistí potrebný komfort a postará sa o ich modernú dekoráciu.

 

 

Nosnosť

 

Pri výbere nového schodiska berte do úvahy aj jeho hmotnosť. Najčastejšie typy schodísk sa vyrábajú z betónu, ktoré sú doplnené drevom alebo kovom. Takéto prepojenie podlaží je ale vhodné pre väčšie rodinné domy s veľkým a pevným základom. Pre menšie priestory skúste ľahšie materiály, ako je napríklad drevo alebo sklo, ktorého tvary a zaujímavý štýl môžete ešte zvýrazniť originálnym osvetlením od Ecoprodukt.sk

 

 

Bezpečné drevo

 

Drevené schody si na svoju stavbu a inštaláciu vyžadujú menej času, sú ľahké a bezpečné aj pre domácnosť s deťmi. Často sú ale drahšie ako betón, majú však vysokú trvanlivosť, no postupne sa stávajú slabšími a z hľadiska požiarnej bezpečnosti sú na tom horšie.

 

 

Zaujímavý kov

 

Ak sa rozhodnete pre kovové schody vyrobené z ocele alebo kovaného železa, získate výhodu extrémnej odolnosti, sú ľahko kujné a teda tvarovo zaujímavé. Sú odolné voči korózii a majú vyššiu životnosť ako drevo. Časom ale môžu meniť svoju farbu a na starostlivosť byť viac chúlostivé a menej bezpečné pre rodiny s deťmi. Aby boli vaše nové alebo rekonštruované schody naozaj pohodlné a dobre vám slúžili, zvažujte každú jednu maličkosť a neváhajte sa pri výbere pýtať. Určite pri tom nezabudnite ani na ich dobré a úsporné LED osvetlenie, ktoré zaistí ich bezpečie a zvýrazní ojedinelý dizajn a tvar.

Pin It