Vykurovanie veľkých priemyselných objektov, ale aj väčších či menších rodinných domov je veľkou výzvou pre majiteľov a vlastníkov týchto objektov. Náklady na vykurovanie majú významný vplyv na celkovú rentabilitu objektu. Dôležitú rolu hrá na strane jednej voľba systému vykurovania, a na strane druhej voľba paliva. V konečnom dôsledku vždy ide o to, vykúriť priestory na požadovanú teplotu s čo najmenšími nákladmi.

 

Borostyan06

 

Výhody vykurovania skvapalneným plynom

Použitie skvapalneného plynu má mnoho výhod a realizácia inštalácie nádrže je rýchla a jednoduchá. LPG nevyžaduje samostatnú miestnosť na skladovanie paliva, vykurovací systém LPG je bez obslužný a jeho inštalácia je úplne bezpečná. Skvapalnený plyn je navyše univerzálny a môže napájať všetky plynové spotrebiče v domácnosti, ako napríklad, kotol ústredného kúrenia, ohrievač teplej vody pre domácnosť alebo sporák.

Výber vhodnej nádrže na skvapalnený plyn

Pre domácnosti s rozlohou do 300 m² sa zvyčajne používajú nádrže s objemom 2700 l, ktoré sa napĺňajú cca raz ročne. Samozrejme by sa malo pamätať na to, že skutočná spotreba je individuálnou záležitosťou, ktorá môže byť ovplyvnená veľkým počtom faktorov. Záleží od individuálnej potreby tepla, ďalších tepelných zdrojov v budove, napr. krbu, alebo kvalite zateplenia objektu. Inštalácia nádrže na skvapalnený plyn si vyžaduje splnenie nevyhnutných formalít uvedených v technických a stavebných predpisoch, ktoré sa okrem iného týkajú umiestnenia nádrží na skvapalnený plyn na pozemku. Zásobníky sa v zásade umiestňujú na voľnom priestranstve mimo domu a k jednotlivým spotrebičom sa plyn rozvádza potrubím.

flaga

 

Uloženie zásobníkov

Nadzemná nádrž sa najčastejšie používa pri väčších pozemkoch v rodinných domoch. Je postavená na základovej doske s hrúbkou 12 až 20 cm, ktorá by mala vyčnievať nad povrch zeme a zásobník je nutné uzemniť. Inštalácia nadzemnej nádrže je rýchla a jednoduchá a náklady na jej montáž sú relatívne nízke. Tento spôsob uloženia je vhodný v oblastiach s vysokou hladinou podzemnej vody.
Pri podzemnej nádrži s objemom 2700 l - musí byť pripravený výkop s rozmermi 3,5 m - dĺžka, 2,5 m - šírka a 1,85 m - hĺbka. Využíva sa pri parcelách s malou rozlohou, aby nezasahovala do architektúry prostredia. Alternatívou je aj polo zapustená verzia zásobníkov.

 

photo entry 1 klimesova flaga cz

 

Výhody inštalácie zásobníkov od spoločnosti Flaga

Ak sa rozhodnete prenajať si nádrž od spoločnosti Flaga, profesionáli zo spoločnosti sa postarajú o návrh inštalácie, ako aj o jej správnu montáž. Vďaka tomu získate istotu, že splníte všetky požiadavky a štandardy týkajúce sa bezpečnej prevádzky nádrže na LPG. Navyše máte k dispozícii bezplatný servis a 24 hodinovú tiesňovú linku so servisnou službou. Ide o vykurovanie šetrné k životnému prostrediu, pri spaľovaní nevzniká zápach, popolček ani dym. Flaga umožňuje podpísanie kontraktu na určitý čas so zárukou ceny, čo umožňuje presnejší odhad prevádzkových nákladov.

 

Viac informácií nájdete na FLAGA

Pin It