vaillant aquatherm1

Foto: Vaillant

 

Aktuálny rok sa bude niesť v znamení tepelných čerpadiel. Na špecializovanom veľtrhu Aquatherm v Nitre to potvrdila spoločnosť Vaillant Group, jeden z lídrov na trhu v oblasti vykurovacích technológií v Európe.

 

Spoločnosť aktuálne investuje do rozširovania svojej siete na výrobu tepelných čerpadiel v Remscheide, Belperi a Nantes. V súlade s touto stratégiou stavia aj nový závod v Senici. Deje sa tak v čase rekordného dopytu po zelených technológiách.

 

vaillant aquatherm2

Foto: Vaillant

 

Nový závod na Slovensku

„Nová investícia Vaillant Group v Senici zabezpečí, že v čase rastúceho dopytu budeme môcť aj naďalej spoľahlivo dodávať tepelné čerpadlá našim zákazníkom,“ potvrdil Ing. Radovan Prístavok, riaditeľ výrobných závodov Vaillant Group na Slovensku. Bude to jeden z najinovatívnejších výrobných závodov na tepelné čerpadlá v Európe. Spĺňa najnovšie štandardy a environmentálne požiadavky, od stavby až po prevádzku.

 

vaillant aquatherm3

Foto: Vaillant

 

Ide pritom o dobrú správu pre celý TZB sektor na Slovensku. „Okrem výroby tepelných čerpadiel v Senici vznikne aj logistické a technologické centrum,“ dodal R. Prístavok.

Najmodernejšie zariadenia

Súčasťou rastovej stratégie Vaillant Group je rozširovať svoje výrobné kapacity, a vďaka tomu sa v čo najkratšom čase transformovať na popredného dodávateľa tepelných čerpadiel.

 

vaillant aquatherm4

Foto: Vaillant

 

Vykurovanie pomocou tepelných čerpadiel je mimoriadne účinné a šetrné k životnému prostrediu. Využíva sa pritom voľne dostupné teplo zo vzduchu, vody a zeme. Len štvrtina potrebnej energie sa získava z elektrickej energie. Ak sú prevádzkované ekologickou elektrinou, môžu byť tepelné čerpadlá dokonca úplne bez emisií. Značky Vaillant aj Protherm na veľtrhu prezentovali najmodernejšie tepelné čerpadlá vzduch/voda na vykurovanie, ohrev vody a chladenie. Používajú prírodné chladivo s nízkym potenciálom globálneho otepľovania, vďaka čomu sú mimoriadne šetrné k životnému prostrediu.

Pin It