Alba chair armchair Trapez table location

Na veľtrhu Salone del Mobile predstaví TON svoju prvú celočalúnenú kolekciu Alba. Prémiové čalúnenie, elegantné tvary a tá najvyššia kvalita sa tak spojili v novej kolekcii. Okrem toho uvidíme ručne ohýbaný vešiak Fleur, lounge kreslo z kolekcie Merano a stoly Lasa. Tieto novinky a mnoho ďalšieho budete môcť vidieť v hale 12 v stánku B03/C04.

Alba
design Alexander Gufler AT/IT

Taliansky DIZAJNÉR Alexander Gufler sa pri navrhovaní tejto kolekcie inšpiroval tými najvychýrenejšími podnikmi. Stavil na prvotriedne materiály a remeselné spracovanie, ktoré doplnil o nadčasové detaily a komfortnosťou. Nosným prvkom stoličky, kresla a lounge kresla Alba je tvar sedáku a konštrukcia z masívneho dreva: „Navrhol som ju tak, aby umožňovala pripevniť rôzne typy zadnej opierky,“ povedal Alexander Gufler.

Prémiové čalúnenie v každom modeli kolekcie Alba boli využité taštičkové pružiny a PUR pena, ktoré sa prispôsobia telu a tým zaručujú pohodlné sedenie.

Cela línia je prispôsobená tým najvyšším nárokom prestížnych hotelov či reštaurácií, ale aj domácnostiam.

Alba chair armchair lounge armchair location

 

Fleur
design Lubo Majer SK

Vešiak Fleur je manifestáciou dokonale zvládnutej techniky ručného uhýbania dreva. Základom sú 3 bukové nohy doplnené úzkymi hranolmi. V niktorých uhloch pohdhľadu na vešiaku takisto môžete rozoznať rastlinné motívy. Vešiak Fleur je spojením dizajnu a funkčnosti.

Fleur location

 

 

Lounge kreslo Merano
design Alexander Gufler AT/IT

Prvé kreslo kolekcie Merano z roku 2010 získalo tituly Red Dot aj Good Design. Po štyroch rokoch sa k nemu pridala stolička a barová stolička vo dvoch výškach a tento rok sa rodina rozrastá o ďalší produkt- lounge kreslo, ktoré vyhovie hotelovým halám, čakárňam, ale aj obývačkám.

Kombinácia masívnych nôh a ohýbaná preglejka vytvárajú siluetu charakteristickú pre líniu Merano.

Merano lounge armchair Bloom central location

 

 

Lasa
design Alexander Gufler AT/IT

Šikmé nohy, dyhový tvar a masívne prvky jemne pripomínajú líniu Merano. Zámerom dizajnéra bolo vytvoriť voľnosť v kombinovaní a miešaní kolekcií. Lasu teda môžete využiť ako jedálenský stôl v domácnostiach, ale aj vo väčších celkoch v jedálňach či konferenčných miestnostiach. Čistý tvar stolu je ako stvorený do rôznych interiérov a k dispozícii bude vo štvorcovom alebo podlhovastom vyhotovení.

Lasa table Merano chair location

Foto: archív TON

Pin It