Z  času na čas je nutné náš domov zrekonštruovať a zmeniť dizajn niektorých materiálov a doplnkov. Môže to byť z dôvodu, že ten aktuálny nábytok a jeho materiálové vlastnosti už majú niečo za sebou a prestávajú plniť svoje základné funkcie, alebo jednoducho potrebujete zmenu.

 

sedackynamieru sk

 

Ako nájsť tú najlepšiu kvalitu?

Aj nakupovanie a výber sedacích súprav je o chuti. Vyberáte si na základe tvarov, farieb a už spomínaných materiálov. Nie je to ale jednodňová záležitosť, ako potraviny, ktoré skonzumujete behom niekoľkých hodín. Dobrá pohovka vám musí slúžiť niekoľko rokov. Ako ju ale nájsť?

Niekedy by sme potrebovali röntgenové videnie, aby sme základné znaky kvality jednotlivých výrobkov odhalili už pri prvom pohľade. Mnohé z nich môžu byť v tomto prípade zakryté lákavým čalúnením, štýlovými opierkami rúk a dokonalým tvarom. Automaticky to neznamená, že je to nižšia kvalita, ale za tým všetkým sa môže skrývať rám z lacného materiálu, slabé kĺby a zlá výplň. Toto všetko môže nadšenie a dobrý dojem z novej sedačky nakoniec veľmi rýchlo zmeniť.

 

Prečo si dať záležať na výbere?

Existujú nové technológie a postupy, ktoré sa aj pri výrobe nábytku neustále menia a zdokonaľujú, preto by ste mali vedieť, ako sa aj napriek niekedy horším podmienkam dostať k tej najlepšej kvalite. Ak teda túžite po modernej a zároveň kvalitnej rohovej sedačke, poďte sa s nami pozrieť, podľa akých kritérií by ste si ju mali vybrať.

 

Pevný rám

To je tá najdôležitejšia súčasť kvalitnej a modernej sedacej zostavy. Dôvodov, prečo by ste na tento fakt mali pri kúpe myslieť je hneď niekoľko. Váha, ktorej odoláva tento kus nábytku je niekedy obrovská. Sedačky slúžia často na pohostenie väčšieho množstva ľudí, a preto by mali byť z pevných materiálov, prinajmenšom ich konštrukcie.

Najideálnejšie je samozrejme drevo, pretože sa dá dobre tvarovať. Malo by byť tvrdé a kvalitne vysušené. Samozrejme, že aj kovová konštrukcia má svoju silu.Niektoré prvky kostry sú kovové, pre lepšiu pevnosť a trvácnosť.

 

Istota v tom, čo kupujete

Lacnejšie verzie by ste nemali ani zvažovať, pretože nákup sedačky je dlhodobou záležitosťou a určite sa vám nechce v rámci jej rozmerov a váhy o rok kupovať novú. Ideálnym riešením v tomto prípade je výrobca, ktorý vám poskytne možnosť výroby sedacej súpravy na mieru. Tu máte jasno vo všetkých parametroch. Poznáte materiál, jeho vlastnosti a zloženie. Viete si prispôsobiť rozmery hotového nábytku a máte istotu vtom, čo skutočne kupujete.

 

Kvalitný systém odpruženia

Je pri pohovkách viac než nutný, pretože je to jedna z hlavných častí, ktoré zaisťujú maximálne pohodlie a komfort. Dokonale reaguje na váhu a poskytuje maximálnu podporu pre telo. Ak je to aj pre vás veľmi dôležitá vlastnosť sedačky, nezabudnite na ňu pri jej kúpe myslieť.

 

Čalúnenie

Prvok, ktorý najviac rozhoduje pri kúpe a niekedy aj o cene samotného výrobku. Takže pri výbere vhodnej látky a iného materiálu dbajte na estetiku, pevnosť a životnosť týchto materiálov. Dnešné viac menej syntetické materiály sú vyrábané s odolnou povrchovou úpravou, ktorá sa nešpiní a nenasakuje do seba tekutiny. Je ale na vás, čo si na výrobu vašej novej sedačky na mieru vyberiete.  Nezabudnite na vankúše. Nielen že sú dokonalým estetickým doplnkom, ale v správnu chvíľu vedia dokonale podporiť vo všetkých smeroch.

Veci, ktoré sa robia poctivo a s dôrazom na detail, dosahujú najvyššiu kvalitu. Presne takými hodnotami sa môže pochváliť len slovenský výrobca sedačiek na mieru, ktorý splní všetky priania a potreby na požiadanie. Presvedčte sa a spoznajte, ako funguje dvadsať ročná tradícia moderného výrobcu atypických sedačiek.

Pin It