29. 3. 2018

Účasť na výstave Nábytok a bývanie je pre výrobné družstvo Javorina tradične dobrou investíciou. Ani tento rok nechýbali novinky nadväzujúce na nový koncept Javoriny a spolupráca s popredným dizajnérom.

javorina stol pure

„Nábytok a bývanie je jedna z mála výstav, na ktorých účasť sa nám dlhodobo potvrdzuje ako dobrá investícia. Aj preto sme sa rozhodli uviesť naše novinky práve tu,“ vysvetlil Slavomír Alžbetkin, obchodný riaditeľ výrobného družstva Javorina. „Najvýraznejšími novinkami sú barová stolička, či písací stôl, ktoré nám doteraz v portfóliu chýbali,“ dodal.

Najväčšie rozšírenie zaznamenala kolekcia JURO, ktorú navrhol vo Švajčiarsku pôsobiaci slovenský dizajnér Tomáš Kráľ. Okrem vlastného štýlu do nových produktov vdýchol aj poéziu a slovenskú tradíciu. Ako už napovedá samotný názov, tvarovo a konštrukčne sa inšpiroval zbojníkom Jurajom Jánošíkom – konkrétne jeho zaobleným klobúkom.

barova stolicka juro

Javorina si tento rok odniesla aj za cenu veľtrhu za najlepší nábytok do obývacích priestorov. Získal ju jedálenský stôl PURE. Štýlová novinka v sortimente jedálenských stolov sa vyznačuje čistými a detailne prepracovanými líniami, za ktorými stojí hlavný dizajnér Javoriny Leo Čellár. Stôl tvorí vrchný stolový plát podložený masívnymi nohami. Technologickým prvkom je delená stolová doska, ktorá umožňuje masívnemu drevu pracovať.

pisaci stol desk n

text: redakcia SaB v spolupráci s firmou Javorina
foto: redakcia SaB, Javorina

Pin It