29. 3. 2018

Expozícia výrobcu čalúneného nábytku DOMARK sa niesla v duchu retrospektívy a osláv 25. výročia založenia a úspešného fungovania spoločnosti. Pri príležitosti výstavy Nábytok a bývanie 2018 nechýbali, ako to býva zvykom, novinky ale aj inovácie už osvedčených modelov.

domark slim

Miroslav Marko, riaditeľ spoločnosti DOMARK, predstavil našej redakcii nový model SLIM na tenkej podnoži so škrupinovou kostrou a slim podrúčkami, ktorý navrhol dvorný dizajnér spoločnosti Peter Bohuš. „Sedáky sú vyrobené zo špeciálnej studenej peny a výplň vankúšov v operadle je z husacieho peria. Perie ako prírodný materiál sa dobre správa, keď sa stlačí, presne kopíruje krivky tela, takže operadlá sú ergonomické. Je to istý fenomén, ktorý sa nedá ničím nahradiť,“ vymenoval najväčšiu výhodu peria, ktoré firma dováža hlavne z Maďarska. Šikovným doplnkom novej pohovky sú bedrové vankúše, ktoré ocenia hlavne nižší ľudia, pre ktorých by bolo sedenie inak príliš hlboké.

Druhou novinkou bola inovácia minuloročného modelu BON BON. Pohovka bola pre tento rok inovovaná v konštrukcii vnútorných ťahov a v detailoch pri podrúčkach. Rovnako sa oproti minulému roku zmenili vankúše, ktoré v DOMARKu redizajnovali do tenkej hrany, aby pôsobili subtílnejšie. BON BON sa teraz vyrába v dvoch hĺbkach sedenia – ako BON BON Large v hlbokej verzii a v klasickej verzii.

domark bonbon

Expozícia firmy DOMARK sa niesla v duchu retrospektívy a osláv 25. výročia. Návštevníci si mohli všimnúť časovú os a k nej priradené reálne modely čalúneného nábytku navrhnuté od roku 1993 až po súčasnosť. „Všetky veci fungujú od vzniku až doteraz, sú v našom porfóliu a živia nás,“ povedal o koncepcii tohtoročnej expozície M. Marko. Pre nestarnúce modely kresiel, leňošiek a pohoviek zvolil jednotné nerezové a hliníkové konštrukcie a bledosivé čalúnenie, aby sa návštevníci zamerali skôr na tvar ako poťah, pretože farba a štruktúra poťahu vedia mnohé ovplyvniť. Spoločnosť DOMARK Žilina získala zároveň cenu riaditeľa agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik.

domark retrospektiva 2

domark retrospektiva 1

text a foto: redakcia

 

Pin It